Stofafzuiging, frisse lucht en klimaatbeheersing voor praktijklokalen technisch onderwijs

Een gezond werkklimaat en goede arbeidsomstandigheden vinden we tegenwoordig niet meer dan logisch. Niet alleen in kantoren en industriële productieomgevingen. Ook in praktijklokalen van het technisch onderwijs dient sprake te zijn van goede stofafzuiging, frisse lucht en een aangename temperatuur door de juiste klimaatbeheersing. 

Klimaatbeheersing binnen het technisch onderwijs biedt vele voordelen!

Stofafzuiging en klimaattechniek voor frisse lucht in het technisch onderwijs

Toch gebeurt het nog vaak dat leerlingen in het technisch beroepsonderwijs hun praktijklessen moeten volgen in een ongezond binnenklimaat. Zij doen praktijkervaring op met werkzaamheden waarbij vervuilende stoffen vrijkomen.

Opleidingen op het gebied van metaalbewerking, houtbewerking of voertuigtechniek hebben immers net zo goed met stoffen als lasrook, stof, damp, rook en olienevel te maken als in de werkelijke industriële (beroeps)omgeving.

Stofafzuiging en klimaattechniek voor frisse lucht in het technisch onderwijs

Lucht- en klimaattechniek van belang voor leerlingen in het technisch onderwijs

Gelukkig dringt ook binnen het technisch onderwijs het besef door dat een gezond en aangenaam werkklimaat van groot belang is.

LUTEC heeft bij diverse vakopleidingen de praktijklokalen voorzien van efficiënte installaties voor de aanpak van vervuiling. Waar nodig gecombineerd met klimaatbeheersing. Erg belangrijk, want: jong geleerd is oud gedaan. De leerlingen van nu zijn de toekomstige werknemers binnen de technische branche. Als zij zich in de opleiding al bewust worden van het belang van een schone en gezonde werkomgeving, zal dat straks in het bedrijfsleven ook als vanzelfsprekend worden gezien.

Lucht- en klimaattechniek van belang voor leerlingen in het technisch onderwijs

Uw luchttechnische klimaatinstallatie als langdurige oplossing

Onze adviezen en werkzaamheden stoppen niet bij het leveren van een oplossing, maar zijn gericht op een samenwerking voor de lange termijn. Dit houdt o.a. in dat we een service- en onderhoudscontract voor uw installatie kunnen aanbieden. Wij zorgen ervoor dat de installatie in optimale conditie blijft. En u kunt zich concentreren op uw eigen werkzaamheden.

Worden uw praktijklokalen ingezet voor andere vakken of zijn er andere omstandigheden die aanpassing van de installatie vragen? Ook dan denkt LUTEC graag met u mee.

Uw luchttechnische klimaatinstallatie als langdurige oplossing

Advies op maat voor optimale luchtkwaliteit

Samen met u maakt LUTEC graag een inventarisatie van de mate en soort vervuiling binnen uw praktijklokalen. Op basis van metingen, onderzoek vooraf én met onze ervaring en know-how zorgen wij voor een efficiënte oplossing op maat.

Advies op maat voor optimale luchtkwaliteit

Voorbeelden van onze projecten voor stofafzuiging en klimaatbeheersing in het technisch onderwijs

Wij hebben inmiddels in het technisch onderwijs diverse scholen mogen voorzien van schoon en veilig binnenklimaat. Voorbeelden van onze duurzame totaaloplossingen ziet u in onderstaande slider.

Onze opdrachtgevers in het technisch onderwijs

Vragen? Neem contact op.

Vragen? Neem contact op.

Bel 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact