Bema B.V.

Lucht- en klimaatsysteem voor verpakkingsspecialist

Bema BV (Waddinxveen) is een confectie- en productiebedrijf dat verpakkingsproducten levert aan met name de voedingsmiddelenindustrie. Oorspronkelijk was Bema BV vooral een handelsbedrijf, maar tegenwoordig produceert het bedrijf steeds meer zelf. In de diverse productieruimten worden o.a. producten als vacuüm- en krimpzakken, kunstdarmen en folie en clips vervaardigd. Tevens zijn er afdelingen voor het opstropen en afbinden van de kunstdarmen, het bedrukken van de verpakkingen en het snijden van folie. Door continue uitbreiding werd besloten een nieuw pand te laten bouwen. LUTEC werd gevraagd daar een nieuw lucht- en klimaatsysteem te realiseren.

Verschillende ruimten, verschillende klimaateisen

Voor het nieuwe lucht- en klimaatsysteem moest rekening gehouden worden met het feit dat binnen de diverse ruimten verschillende condities gelden. Immers, niet in alle ruimten is de optimale temperatuur en gewenste (relatieve en absolute) luchtvochtigheid gelijk. Ook de aanpak van de diverse soorten vervuiling verschilt per ruimte.

Verschillende ruimten, verschillende klimaateisen

Klimaatsysteem op maat

Na een gedegen overleg met de klant en inventarisatie van de wensen en behoeften, legde LUTEC een uitgekiend plan van aanpak neer. Met behulp van mechanische koeling, wtw-units (warmteterugwinning) en luchtverdeelslangen zijn diverse ruimten voorzien van de gewenste condities.

Voor de opstroopafdeling zijn op de machines afzuigkappen met olienevel- en dampfilters (inclusief Hepa filters) toegepast. Onzuiverheden worden zo direct bij de bron weggezogen.  Mochten er toch nog vervuilende stoffen in de ruimte dreigen te komen, worden deze door het HEPA filter tegengehouden.

Optimaal werkklimaat voor mens en machine

De compressorruimte is voorzien van afzuiging voor de warmte die vrijkomt. Deze warmte blijft in de winter lekker binnen in de ruimte, door toepassing van een kleppenregister. In de zomer wordt de warmte juist weer naar buiten geblazen.

Uiteraard zijn de diverse installaties voorzien van de besturingsystemen die goed door de klant zelf te bedienen zijn.

Bema B.V. heeft hiermee een duurzame oplossing die er aan bijdraagt dat mens en machine in een optimaal werkklimaat kunnen functioneren. 

Toegepaste oplossingen

Deze case hebben wij mede kunnen realiseren door een combinatie van onderstaande oplossingen:

Industriële koeling

Industriële koeling

Bekijk oplossing
HVAC-systeem.

HVAC-systeem.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact