Offshore en energie gigant

Offshore en energie gigant bouwt pijpenlegger

LUTEC heeft uitgebreide ervaring in het maken van afzuigoplossingen en ontstoffing aan boord van offshore schepen. Op basis van deze know-how werden wij onlangs gevraagd om onderdeel uit te maken van het engineeringsteam voor het ombouwen van een offshore schip.

Afzuiging metaalbewerkingen pijpleidingen

Voor een Amerikaanse Offshore gigant werd in Krimpen een bestaande vessel omgebouwd voor het J-lay leggen van pijpleidingen. Bij het aan elkaar lassen en bewerken van de pijpleidingen komt zeer veel stof en damp vrij. LUTEC heeft veel kennis in huis als het gaat om het afzuigen van schuurstof, slijpstof en lasdampen. Met name voor de MJF, de multi-joint factory, komt deze kennis goed van pas. 

 

Compacte en robuuste afzuiging stof en lasdamp

Aan boord van de schepen vormt de beschikbare ruimte altijd een uitdaging. Elke cm2 wordt optimaal benut om het benodigde equipment aan boord kwijt te raken. Een effectieve en slim ontworpen afzuiginstallatie is dan ook een vereiste. Compacte filterunits, die uiteraard ook robuust dienen te zijn in relatie tot de omgeving, bieden uitkomst bij dit vraagstuk. De FM filtermodulen van LUTEC zijn hiervoor uitermate geschikt.

Binnen een multidisciplinair team van engineers had LUTEC met haar kennis en expertise een optimale inbreng. Dit resulteerde in meerdere oplossingen.  De vrijkomende lasdampen worden direct op de lasstations (welding stations) afgezogen. En het schuurstof wordt bij het cleanen van de piping afgezogen. Ook de bevelstations worden ontstoft. Bij het bevelen komt een overmaat van stof vrij, dat direct op het equipment afgezogen wordt.

Compacte en robuuste afzuiging stof en lasdamp

Multi Joint Factory vrij van stof

De Multi Joint Factory kan op deze manier optimaal haar processen uitvoeren, zonder last te hebben van stof en schadelijke dampen. De vervuiling wordt direct bij de vrijkomende bronnen afgevangen en afgezogen richting de compacte filtersystemen. Het geheel wordt gecombineerd met behulp van een op de afzuiging afgestemde klimaatoplossing. Voor dit project werkten wij direct samen met de klimaatinstallateur.  

Gerelateerde oplossingen

Afzuigen van dampen.

Afzuigen van dampen.

Bekijk oplossing

Gerelateerde projecten

Vragen? Neem contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heeft u nog vragen over dit project of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact