Anticipeer op een koele toekomst
06 juli 2023

Anticipeer op een koele toekomst

De behoefte aan koeling neemt hand over hand toe.

Ga terug naar het overzicht

Industrie heeft meer koeling nodig

De warme zomers zijn niet de enige reden dat de behoefte aan koeling in de industrie toeneemt. Gebouwen worden ook steeds beter geïsoleerd, waardoor de intern gegenereerde warmte – bijvoorbeeld door het machinepark – binnen blijft hangen.

Met de lucht-lucht airco’s en warmtepompen die LUTEC toepast, is een gelijkmatige koeling gegarandeerd. De gevoelige temperatuursensoren peilen voortdurend de omgeving en passen de lucht- en temperatuurstroom hierop aan. Het systeem ‘wacht’ dus niet tot er een bepaalde temperatuur wordt bereikt om in actie te komen. 

Drie voordelen van industriële airco’s

Airconditioning kent veel voordelen voor de industrie. Dit zijn drie van de belangrijkste:

☑️ Comfortabel. Het hele jaar de juiste temperatuur en luchtvochtigheid.

☑️ Energiezuinig en voordelig in gebruik. Zeker in het voor- en najaar kunnen hoge energiebesparingen worden gerealiseerd.

☑️ Geluidsarm. Comfort is van diverse factoren afhankelijk. Met geluidsniveaus tussen de 19 en 43dB(A) produceren deze airco's zelfs minder geluid dan een normaal gesprek tussen twee mensen oplevert!

Drie voordelen van industriële airco’s

Alle seizoenen een perfecte klimaatbeheersing?

Koeling is van groot belang in bedrijfshallen, fabrieken, opslagruimten en magazijnen. Bovendien verwacht u een voordelige investering en minimale onderhoudskosten.

Afhankelijk van de gemaakte keuzes kan een warmtepomp ook (bij)verwarmen. Ook als het buiten extreem koud is; tot wel 15 graden onder nul.

Welke oplossing voor u het meest geschikt is, ligt helemaal aan uw situatie. Kies zorgvuldig en laat u goed adviseren. Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de voordelen, investeringen en gebruikskosten.

Lees verder op Airconditioning voor de industrie (lutec.nl) of neem contact met ons op

Neem contact met ons op!