Bronafzuiging 3D printers
23 februari 2023

Bronafzuiging 3D printers

Filtering stof, damp en geur 3D printers

Ga terug naar het overzicht

Work in Progress

Voor de hogeschool in Leiden realiseren we momenteel een luchttechnische oplossing: een kleine mobiele afzuigunit met vast leidingwerk zorgt voor de bronafzuiging van zes 3D printers.

Bronafzuiging 3D printers

Tijdens het gebruik van de printers komt er stof, damp en geur vrij. Om een schone en veilige omgeving te kunnen bieden aan de studenten en medewerkers, heeft de hogeschool contact met ons opgenomen.

Als oplossing plaatsen we nu een mobiele afzuigunit die zorgt voor de filtering. We hebben voor deze unit gekozen omdat het veruit de stilste is die verkrijgbaar is op de markt en zowel geur, damp als lichte stof filtert. Daarbij is het een kleine, handzame unit die weinig ruimte in beslag neemt.

Bronafzuiging 3D printers

Compacte afzuigunit

Het compacte formaat is belangrijk omdat zowel het leidingwerk als de unit in zijn geheel binnen het lokaal moeten blijven, net als de afgezogen/gefilterde lucht. Er mogen geen ramen open vanwege de spoorlijn die vlak langs het lokaal loopt.

Het leidingwerk is ontworpen en gerealiseerd met één hoofdinterface boven het plafond en zakleidingen tot de printers. Voor de luchttechnische inregeling is de leiding voorzien van een regelklep. Een smoorklep zorgt ervoor dat er altijd de juiste hoeveelheid lucht wordt afgezogen.

Compacte afzuigunit

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Als u meer wilt weten over dit project, leest  u dan verder op Gezondheidsrisico 3d printen beperken | LUTEC Luchttechniek

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

 

Neem contact met ons op!