Geef micro-organismen geen kans!
27 juni 2024

Geef micro-organismen geen kans!

Schone lucht is van grote invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van het product. Bacteriën en schimmels kunnen zich eenvoudig via de lucht verspreiden en vormen daarmee een risico voor het product.

Ga terug naar het overzicht

Zorg voor de juiste luchtvochtigheid

Vocht kan een bron van overlast zijn. Zeker in de voedingsmiddelen verwerkende industrie is een goede luchtvochtigheid essentieel voor de productkwaliteit. Daarnaast heeft een vochtige omgeving negatieve gevolgen voor medewerkers en apparatuur.

De belangrijkste oorzaak van schimmels

Vocht is de belangrijkste oorzaak als het gaat om het ontstaan van bacteriën en schimmels. Deze ongenode gasten verplaatsen zich eenvoudig via de lucht en vormen een risico voor de totale hygiëne en voedselveiligheid in uw productielocatie.

De belangrijkste oorzaak van schimmels

Optimale luchttechniek voor de voedingsmiddelenindustrie

Een doordacht lucht- en klimaatsysteem is essentieel voor de voedingsmiddelenindustrie. Er zijn verschillende mogelijkheden om de lucht te conditioneren, zoals koelen, verwarmen, be- of ontvochtigen. Denk aan een hoogwaardige luchtbehandelingsinstallatie. Maar ook een ontvochtigingsinstallatie, zoals adsorptie droging of een industriële luchtontvochtiger, kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Overigens kan ook een te lage luchtvochtigheid overlast veroorzaken.

Optimale luchttechniek voor de voedingsmiddelenindustrie

Iedere fabriek is uniek

Of u nu een industriële bakkerij heeft of zuivelproducent bent, wij hebben diverse referenties in de Food Industry. 

Lees verder
Maatwerk
Voor elke industrie een oplossing

Maatwerk

Welke oplossing het meest geschikt is voor uw productielocatie, hangt volledig af van de situatie. Daarom komen wij altijd ter plaatse om de situatie op te nemen en krijgt u een advies op maat.

Neem contact met ons op!