Vocht kan een bron van overlast zijn. Zeker in de voedingsmiddelen verwerkende industrie is een goede luchtvochtigheid essentieel voor de productkwaliteit. Daarnaast heeft een vochtige omgeving negatieve gevolgen voor medewerkers en apparatuur.
Vocht is de belangrijkste oorzaak als het gaat om het ontstaan van bacteriën en schimmels. Deze ongenode gasten verplaatsen zich eenvoudig via de lucht en vormen een risico voor de totale hygiëne en voedselveiligheid in uw productielocatie.
Een doordacht lucht- en klimaatsysteem is essentieel voor de voedingsmiddelenindustrie. Er zijn verschillende mogelijkheden om de lucht te conditioneren, zoals koelen, verwarmen, be- of ontvochtigen. Denk aan een hoogwaardige luchtbehandelingsinstallatie. Maar ook een ontvochtigingsinstallatie, zoals adsorptie droging of een industriële luchtontvochtiger, kan helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.
Overigens kan ook een te lage luchtvochtigheid overlast veroorzaken.