Geen schadelijke stoffen dankzij CCM6 opmengunit
26 oktober 2023

Geen schadelijke stoffen dankzij CCM6 opmengunit

Een goede oplossing voor de lasrookafzuiging bij M&S Group.

Ga terug naar het overzicht

Geen schadelijke stoffen dankzij CCM6 opmengunit

Voor twee van de productiehallen was M&S Group op zoek naar een goede oplossing voor de lasrookafzuiging.

Aan de hand van een calculatiemodel hebben we bepaald hoeveel lucht er nodig is om de lasrookdeken in beweging te zetten en uit te filteren. Tijdens het lassen komen er ook gassen vrij die niet uitgefilterd kunnen worden. Deze moeten met behulp van ventilatie afgevoerd worden.

Voor zowel hal 1 als hal 2 hebben we een CCM6 opmengunit geplaatst. De CCM unit wordt op circa 2/3 hoogte van de hal gemonteerd omdat zich daar de lasrookdeken bevindt.

Dit is hoe de CCM werkt

Bij een opmengsysteem wordt de vervuilde lucht in de productiehal continu gemengd met schone gefilterde lucht, om zodoende de concentratie vervuiling omlaag te brengen.

De CCM6 wordt aan één zijde van het lasgebied geplaatst. Hier wordt de vervuilde lucht aangezogen en gefilterd. Het filtersysteem bestaat standaard uit een grof voorfilter en een fijn hoofdfilter. De schone, gefilterde lucht wordt door de speciaal gevormde nozzels de ruimte ingebracht. Dit gebeurd met hoge snelheid zodat er een recirculatiestroming in de hal ontstaat en de schone lucht maximaal met de vervuilde lucht mengt. Zo wordt de vervuiling – en dus de schadelijke stoffen - teruggebracht die ontstaat door het lassen.

De CCM6 unit is uitgerust met een frequentieregeling zodat de ventilatiecapaciteit afgestemd kan worden op de vervuiling van dat moment. Hiermee wordt maximaal in energie bespaard en is de installatie traploos aan te passen aan de situatie van dat moment.

Dit is hoe de CCM werkt

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw productielocatie?

Neem contact met ons op!