Hoe vaak moeten filters vervangen worden?
05 september 2023

Hoe vaak moeten filters vervangen worden?

En waarom eigenlijk?

Ga terug naar het overzicht

Luchtfiltratie voor continuïteit en gezondheid

Filtervervanging, we weten allemaal dat het belangrijk is. Maar waarom eigenlijk? En hoe vaak is dat nodig? In de praktijk merken we dat hier te weinig aandacht voor is door ‘drukte’.

Schone filters zorgen voor optimale luchtkwaliteit én -capaciteit. Wist u dat er bij bepaalde installaties zelfs gezondheidsrisico zijn of brand kan ontstaan als de filters niet tijdig vervangen worden?

Hoe vaak moeten filters vervangen worden?

Hoe vaak filters vervangen moeten worden is per productieproces verschillend. Factoren die hierop van invloed zijn:

  • Filterbelasting
  • Draaiuren
  • Capaciteit
  • Soort vervuiling
Hoe vaak moeten filters vervangen worden?

Welk filter is het beste?

Welk filter voor uw productieproces het beste toegepast kan worden, is eveneens per bedrijf verschillend en van allerlei factoren afhankelijk.

Onze collega’s van de afdeling Service & Onderhoud hebben jarenlange kennis en ervaring. Zowel op het gebied van productieprocessen bij allerlei klanten als met filters van de grootste filterproducenten ter wereld. Of dit nu onze eigen installaties betreft of installaties van derden zijn, wij helpen u graag.

Welk filter is het beste?

Meer weten?
Neem contact met ons op.

Wilt u geholpen bij de keuze voor het juiste filter en advies over hoe vaak die het beste vervangen kan worden voor uw productieproces? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies op maat: service@lutec.nl of 0318 743100.

Voor een persoonlijk advies.