Industrie 5.0
30 januari 2024

Industrie 5.0

Bent u er klaar voor?

Ga terug naar het overzicht

Verbeteringen, duurzaamheid en de menselijke factor

The industrial internet of things, oftewel de 4e industriële revolutie, kenmerkt zich door een volledige technische integratie en optimalisatie binnen productieomgevingen.

Sleutelwoorden voor Industrie 5.0 zijn verbeteringen, duurzaamheid en de menselijke factor. Bent u er klaar voor?

Informatie koppelen aan processen

Peter Jansen, directeur LUTEC Luchttechniek: "Door slimme hard- en software toe te passen in onze klimaatbeheersingssystemen garanderen wij naast betrouwbaarheid en duurzaamheid ook procesoptimalisatie, energiebesparing en warmteterugwinning.

Zo zijn we in staat om onze installaties op verschillende parameters te sturen. Denk aan filterweerstand, CO2, onderdruk of de mate van vervuiling binnen de productielocatie. Dit stelt u in staat om continu te meten en de informatie te koppelen aan bijvoorbeeld het energieverbruik.

Op die manier realiseert u een aanzienlijke besparing op de energiekosten. Afhankelijk van de situatie in uw productielocatie regelen wij uw klimaatsysteem zodanig in dat deze tegemoet komt aan uw wensen."

Informatie koppelen aan processen

Waarom dan toch Industrie 5.0?

Omdat de focus van de industrie steeds meer komt te liggen op verbeteringen, duurzaamheid en een productievloer waar de mens centraal staat. En daarvoor is de menselijke factor onontbeerlijk.

Remote controle geeft u de mogelijkheid uw klimaatinstallatie op afstand in te lezen en te bedienen. Dankzij de app heeft u direct inzicht, kunt u de klimaatinstallatie efficiënt aansturen en bent u altijd in control – ook op afstand.

Wilt u meer weten? Systeemintegratie voor inzicht in processtromen | LUTEC BV

Waarom dan toch Industrie 5.0?