Hoe schoon u ook werkt, micro-organismen zitten nu eenmaal in de lucht en kunnen uw producten in diverse productiestadia besmetten. Ook bijvoorbeeld stof en vettige dampen vormen een gevaar voor de voedselveiligheid.
Met een optimaal werkend lucht- en klimaatsysteem worden vrijkomende stoffen effectief verwijderd.
Hoe beschermt u uw product na bewerking, totdat het in de verpakking zit? Buiten de gebruikelijke procedures als schone oppervlaktes, schone werkkleding en schone handen, is schone geconditioneerde lucht en de juiste luchthiërarchie van groot belang.
Door productieruimtes op overdruk te houden met schone gefilterde en geconditioneerde lucht ontstaat de juiste luchthiërarchie en is er geen kans op besmetting door vervuilde lucht. Daarom vormt de luchthiërarchie een belangrijk onderdeel van onze ontwerpen.
De temperatuur is een ander veelgehoord probleem in de voedingsmiddelenindustrie. De buitentemperatuur, maar ook het machinepark en de diverse productieprocessen laten de temperatuur in uw productieruimte ongewenst hoog oplopen.
Door overtollige warmte af te voeren en waar mogelijk te hergebruiken, realiseert u een optimale temperatuur én energiebesparing. Goed voor een constante productkwaliteit, een aangenaam werkklimaat voor de medewerkers en uw portemonnee.