Lasrook - voorkom longschade
05 december 2023

Lasrook - voorkom longschade

Ontdek de nieuwe generatie filterunits voor veilig lassen.

Ga terug naar het overzicht

DUSTOMAT DRY

Dankzij het 3-traps filtersysteem voert de DUSTOMAT DRY effectief lasrook af. Ontdek de nieuwe generatie filterunits voor veilig lassen.

3-traps filtersysteem

De innovatieve filtratiesystemen houden gasvormige verontreinigingen, stofdeeltjes en aerosoldruppels vast. De gezuiverde lucht kan vervolgens opnieuw worden gecirculeerd op de werkplek, waardoor het energiebeheer aanzienlijk wordt verbeterd.

1️⃣ Allereerst worden grove en zware deeltjes gescheiden door de geïntegreerde slagscheider. Dit beschermd de filtermedia stroomafwaarts.

2️⃣ De luchtfilters in de tweede fase variëren afhankelijk van de toepassing en filteren een groot deel van de afgevoerde stof- en rookdeeltjes uit de lucht.

3️⃣ Met behulp van een nafilter, zoals het zeer effectieve HEPA H14-filter, wordt in de derde fase 99,995% van de schadelijk en kankerverwekkend stof gescheiden.

Indien nodig kunnen de stofafzuigers en lasrookfilters ook worden aangevuld met actieve koolfilters om geuren te neutraliseren.

In één oogopslag

Met behulp van het handige intuïtieve touchscreen is de bediening van de DUSTOMAT DRY wel heel eenvoudig. De status van het apparaat kan op elk gewenst moment worden gecontroleerd en het besturingssysteem biedt bovendien de mogelijkheid tot onderhoud op afstand en bewaking van reststof en filterbreuk.