Lasrookafzuiging gecombineerd met energiebesparing
18 april 2024

Lasrookafzuiging gecombineerd met energiebesparing

De luchtkwaliteit in de productiehal van Nooteboom Trailers is enorm verbeterd en op de gasrekening wordt aanzienlijk bespaard.

Ga terug naar het overzicht

Kom ook naar hét lasevent van de Benelux

Voor de trailerbouw realiseren wij regelmatig industriële HVAC oplossingen. Bij Nooteboom combineerden wij een effectieve lasrookafzuiging met de klimatisering van de productielocatie.

Ook tijdens hét lasevent van de Benelux draait het niet alleen om lasrookafzuiging. Juist de combinatie met duurzaamheid, gasloos verwarmen, adiabatische koeling en warmteterugwinning maakt een bezoek aan de Welding Week de moeite waard!

Prettig en duurzaam werkklimaat voor Nooteboom

Voor Nooteboom Trailers realiseerden wij het LUTEC systeem; dat werkt op basis van verticale verdringingsventilatie. Uitgekiende luchtstromingen voeren de lasdampen effectief af. Daarbij vindt luchtfiltering plaats met een zeer hoge efficiëntie, tot wel 99,95%.

Prettig en duurzaam werkklimaat voor Nooteboom

Zomer en winter een aangenaam binnenklimaat

De gefilterde lucht wordt in de winter verwarmd en ‘s zomer gekoeld door middel van een energiezuinige adiabatische koeling. Voor een optimaal gebruiksgemak wordt alles centraal vanuit één systeem met één besturing aangestuurd en geregeld.  

Zomer en winter een aangenaam binnenklimaat

Complete projectbeschrijving

Lees hier verder voor de projectbeschrijving van Nooteboom Trailers B.V.:

Afzuiging lasrook bij trailerbouwer Nooteboom | Lutec Luchttechniek BV 

Een bezoek aan de Welding Week, de moeite waard

Bent u op zoek naar een oplossing voor uw productielocatie? Bezoek ons dan tijdens de Welding Week. Als specialist in de industriële luchttechniek (HVAC) hebben we altijd een oplossing op maat voor iedere situatie. Welke uitdaging legt u aan ons voor?

 

Hét lasevent van de Benelux wordt georganiseerd in de Antwerp Expo van 14 tot en met 16 mei 2024.

Een bezoek aan de Welding Week, de moeite waard