Lasrookafzuiging voor specialist spoorwegmaterieel
10 juni 2024

Lasrookafzuiging voor specialist spoorwegmaterieel

Oplossing voor vervuilende dampen plasmatafel en lasrook bij Van Tetering Railroad Equipment.

Ga terug naar het overzicht

Oplossing voor vervuilende dampen plasmatafel en lasrook

Van Tetering Railroad Equipment is expert op het gebied van het aanpassen en ombouwen van standaard grondverzetmachines naar spoorwegmachines, met name Atlas machines.

In de productiehal wordt staal gelast. Met onze CCM6 opmengunit wordt de lasrook uitgefilterd. De CCM industriële filterinstallatie is speciaal bedoeld voor productieruimtes waar sprake is van lichte tot matige vervuiling van de lucht.

Maximale energiebesparing

Aan één zijde van het lasgebied wordt de CCM op 2/3 hoogte van de hal geplaatst, daar waar de lasrookdeken zich bevindt. De vervuilde lucht wordt aangezogen en gefilterd door een grof voorfilter en een fijn hoofdfilter. Via speciaal gevormde nozzels wordt de gefilterde lucht weer de ruimte ingeblazen.

De schone lucht mengt zich maximaal met de vervuilde lucht, waardoor de gemiddelde vervuiling wordt teruggedrongen. Dit zorgt ervoor dat de vakmensen van Van Tetering Railroad Equipment veilig hun werkzaamheden kunnen verrichten, zonder last te hebben van tocht.

Dankzij een frequentieregeling kan de ventilatiecapaciteit traploos afgestemd worden op de vervuiling van dat moment. Op die manier wordt maximaal energie bespaard.

Maximale energiebesparing

Dampafzuiging plasmatafel

Dampen van een plasmatafel zijn tien keer zo vervuilend dan lasdampen. Daarom worden deze dampen bij de bron afgezogen. Boven de plasmatafel is een afzuigarm met ventilator geplaatst.

Dampafzuiging plasmatafel
Benieuwd naar de beste oplossing voor uw bedrijf?

Wij nemen graag de tijd voor een advies op maat. 

Neem contact met ons op!