Metaaltechnologie maakt je wereld
21 mei 2024

Metaaltechnologie maakt je wereld

Dagelijks komen wij bij bedrijven in Nederland en België waar enthousiaste vakmensen van metaal de mooiste producten maken.

Ga terug naar het overzicht

Metaaltechnologie maakt je wereld

Metaaltechnologie is overal. Dagelijks komen wij bij bedrijven in Nederland en België waar enthousiaste vakmensen van metaal de mooiste producten maken. Van fietsenstalling en espressomachines tot robots en MRI-scanners.

Nieuwe campagne Koninklijke Metaalunie

Met 38.000 bedrijven en 200.000 werknemers behaalt de metaaltechnologiesector een jaaromzet van € 44,5 miljard. Om het belang van de metaaltechnologiesector te benadrukken, heeft Koninklijke Metaalunie de campagne ‘Metaaltechnologie maakt je wereld’ gelanceerd. 

Bekijk de video
Nieuwe campagne Koninklijke Metaalunie

Metaalsector maakt ons leven leuker

Uit recent onderzoek door onderzoeksbureau DVJ Insights blijkt dat slechts 18% van de consumenten bekend is met de Nederlandse metaaltechnologiesector. Opmerkelijk, want achter deze sector schuilt een wereld van bedrijven die met vernieuwing en vakmanschap ons leven dagelijks vergemakkelijken, verbeteren en veiliger maken.

Metaalsector maakt ons leven leuker

Metaalsector innoveert

Denk bijvoorbeeld aan imposante metalen trappen en verfijnde onderdelen in apparaten. Van fietsenstallingen tot protheses, van computers tot auto’s en landbouwmachines.

Zo speelt de sector een cruciale rol bij het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen, zoals de energietransitie, de verduurzaming en de vergrijzing. Dankzij innovatieve technologieën dragen deze bedrijven bij aan welvaart en economische groei.

Metaalsector innoveert

Krachtige motor van innovatie

Metaaltechnologie is meer dan een sector: het is een krachtige motor van innovatie, werkgelegenheid en talentontwikkeling in ons land.

Wij zijn er trots op dat we met goede klimaattechniek een bijdrage mogen leveren aan een schoon en gezond werkklimaat in de metaaltechnologiesector. Hierdoor ontstaat een kwalitatief beter eindproduct en renderen mens en machine optimaal.

Veilig, schoon, gezond en comfortabel. 

Krachtige motor van innovatie

Ook werken in de metaalsector?

Wil jij ook werken in deze sector en bij heel veel verschillende bedrijven een industriële HVAC totaaloplossing realiseren? Kijk dan eens op Vacatures | Lutec Luchttechniek BV