Nieuw: DUSTOMAT DRY voor lasrook en stof
10 augustus 2023

Nieuw: DUSTOMAT DRY voor lasrook en stof

Ontdek de nieuwe generatie efficiënte stofafzuigers en lasrookfilters.

Ga terug naar het overzicht

Ontdek de nieuwe generatie efficiënte stofafzuigers en lasrookfilters

De DUSTOMAT DRY-serie wordt volledig naar uw wensen geconfigureerd. Voert effectief stof, spanen en lasrook af die worden geproduceerd tijdens het verwerken van metaal of plastic.

Innovatief filterreinigingssysteem

De DUSTOMAT DRY is verkrijgbaar in vier capaciteitsniveaus. Het innovatieve filterreinigingssysteem verlengt de levensduur van het filter aanzienlijk en vermindert het persluchtverbruik met maximaal 50 procent in vergelijking met conventionele systemen.

Innovatief filterreinigingssysteem

3-traps filtersysteem

De innovatieve filtratiesystemen houden gasvormige verontreinigingen, stofdeeltjes en aerosoldruppels vast. De gezuiverde lucht kan vervolgens opnieuw worden gecirculeerd op de werkplek, waardoor het energiebeheer aanzienlijk wordt verbeterd.

1️⃣ Allereerst worden grove en zware deeltjes gescheiden door de geïntegreerde slagscheider. Dit beschermd de filtermedia stroomafwaarts.

2️⃣ De luchtfilters in de tweede fase variëren afhankelijk van de toepassing en filteren een groot deel van de afgevoerde stof- en rookdeeltjes uit de lucht.

3️⃣ Met behulp van een nafilter, zoals het zeer effectieve HEPA H14-filter, wordt in de derde fase 99,995% van de schadelijk en kankerverwekkend stof gescheiden.

Indien nodig kunnen de stofafzuigers en lasrookfilters ook worden aangevuld met actieve koolfilters om geuren te neutraliseren.

3-traps filtersysteem

In één oogopslag

Met behulp van het handige intuïtieve touchscreen is de bediening van de DUSTOMAT DRY wel heel eenvoudig. De status van het apparaat kan op elk gewenst moment worden gecontroleerd en het besturingssysteem biedt bovendien de mogelijkheid tot onderhoud op afstand en bewaking van reststof en filterbreuk. 

In één oogopslag

Voordelen van de DUSTOMAT DRY

☑️ Verplaatsbaar.

☑️ Neemt weinig ruimte in.

☑️ Krachtige werking.

☑️ Werkt extra energiezuinig in lucht-recirculatiemodus.

☑️ Configureerbaar filtersysteem (patroon- en nafilter).

☑️ 50% persluchtbesparing dankzij innovatief straal-puls filterreinigingssysteem.

☑️ De goede isolatie van de behuizing zorgt voor een geluidsarme werking.

☑️ Eenvoudige bediening met touchscreen.

☑️ Leverbaar in ATEX-uitvoering.

Voordelen van de DUSTOMAT DRY