Fijnmechanische Industrie Goorsenberg
25 januari 2022

Fijnmechanische Industrie Goorsenberg

Van ontwerp naar uitvoering - een optimaal klimaatsysteem voor Fijnmechanische Industrie Goorsenberg.

Ga terug naar het overzicht
---1

Producent van fijnmechanische onderdelen Fijnmechanische Industrie Goorsenberg uit Nijmegen investeert momenteel in de uitbreiding van haar productielocatie. In Nijmegen verrijst ruim 1.000 m2 extra productiehal. Daarbij kijkt men naar het totaalplaatje.

Een constante binnentemperatuur

Een goed werkklimaat voor medewerkers en machinepark is hierbij essentieel. Dit wordt gerealiseerd door middel van een constante binnentemperatuur. Naast de nieuwbouw wordt ook de bestaande hal meegenomen in de nieuwe klimaatinstallatie. Het is hierbij een bewuste keus om een stap voorwaarts te maken met het oog op de toekomst.

Een constante binnentemperatuur

Duurzaamheid

De installatie wordt voorzien van de genoemde duurzaamheidskenmerken. Zo wordt er zo voordelig mogelijk gekoeld in relatie tot de gebruikskosten. 

Dit realiseren we met de indirect adiabatische koeling waarmee voordelig gekoeld kan worden door het verdampen van water, zonder dat daarbij het verdampende vocht in de productieruimte gebracht wordt. Zo wordt voorkomen dat de luchtvochtigheid ongewenst hoog oploopt zoals dat met direct adiabatische koeling wel gebeurd.

Fijnmechanische Industrie Goorsenberg

 

Hoge luchtverversing

De wisselaar die gebruikt wordt voor de indirect adiabatische koeling wordt eveneens gebruikt om altijd 100% verse lucht toe te kunnen voeren. Uiteraard wordt de bedompte en vervuilde lucht gelijktijdig afgevoerd voor een juiste luchtbalans. De wisselaar zorgt voor het terugwinnen van de warmte uit deze lucht, zodat er ondanks de hoge mate van ventilatie niet onnodig energie verloren gaat. Dus zowel in de winter als in de zomer wordt er altijd een gelijke grote hoeveelheid lucht geventileerd. Zo is niet alleen de temperatuur maar ook de luchtkwaliteit constant.

Voor de medewerkers ontstaat dan ook een perfect werkklimaat waarin werkzaamheden optimaal kunnen worden uitgevoerd. Ook dit draagt bij aan de totale optimalisatie die Fijnmechanische industrie Goorsenberg nastreeft.

Hoge luchtverversing

Kiest u ook voor een constante binnentemperatuur, duurzaamheid en een hoge luchtverversing? En bent u benieuwd wat de mogelijkheden voor u zijn? Onze adviseurs staan u graag te woord! U kunt ons bereiken op 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op!