Onbalans en onnodig energieverlies
15 september 2022

Onbalans en onnodig energieverlies

Balans in de klimaattechniek en besparen op de energiekosten gaan samen op.

Ga terug naar het overzicht

Onbalans en onnodig energieverlies

Uw bedrijf groeit hard! En ook de afzuiging van schadelijke stoffen, gassen en dampen heeft u goed geregeld. Denkt u….

Onbalans in het binnenklimaat

Door capaciteitsgroei ontstaat in de loop der jaren onbalans in het binnenklimaat. Destijds heeft u voor uw productiewerkzaamheden een afzuiginstallatie aangeschaft. Toen daar door uitbreiding van de werkzaamheden nieuwe machines bijkwamen, heeft u ook daarvoor extra afzuiginstallaties gerealiseerd.

Vaak wordt bij de aanschaf van afzuigapparatuur onvoldoende gekeken naar balans in de klimaattechniek. Het gevolg: zomers wordt het te warm en worden de deuren opengezet. In de winterperiode is dat niet behaaglijk en blijven de deuren dicht. Er ontstaat onderdruk in uw fabriek.

Onbalans in het binnenklimaat

De gevolgen van onderdruk

Onderdruk heeft vervelende gevolgen: de afzuigcapaciteit wordt minder en koude buitenlucht wordt naar binnen gezogen. Slecht voor de gezondheid van uw medewerkers, slecht voor de kwaliteit van uw producten en slecht voor het machinepark. En bovendien met een stijging van de energiekosten tot gevolg.

LUTEC is uw specialist. Wij bieden totaaloplossingen voor industriële klimaatbeheersing en beginnen altijd met een luchttechnisch advies op maat. Cruciaal voor het terugbrengen van de balans in uw binnenklimaat en het besparen op de energiekosten.

De gevolgen van onderdruk

Hoe u de balans in uw binnenklimaat kunt terugbrengen en tegelijkertijd kunt besparen op de energiekosten? Neem contact met ons op!

Voor een persoonlijk advies.