Op uw gezondheid!
19 maart 2024

Op uw gezondheid!

Wordt er bij u in de productieruimte gelast? Dagelijks of met enige regelmatig? Staal, aluminium of RVS? Zorg goed voor de gezondheid van uw vakmensen.

Ga terug naar het overzicht

Verlaag de concentratie lasrook

Door de concentratie lasrook en dampen in een productieruimte te verlagen, creëert u een gezonde productieruimte.

Lasrook kan vrijkomen bij lassen en aanverwante processen zoals thermisch snijden, gutsen en solderen. Door de hoge temperatuur komen er gassen (o.a. stikstofoxiden en ozon), (metaal)dampen en stofdeeltjes vrij, die op korte en lange termijn schadelijk zijn voor de gezondheid van de lasser en andere personen in een laswerkplaats.

Zet de gezondheid van uw vakmensen op nummer één

Onze FM filter- en ventilatie-unit kan toegepast worden als bronafzuiging, als opmengsysteem of voor verticale verdringing.

Bronafzuiging

Bronafzuiging is de eerste keus bij lasrookafzuiging. Rook en dampen worden direct bij de bron afgezogen. Zo wordt voorkomen dat lasrook zich in de gehele productieruimte verspreidt.

Bronafzuiging

Opmenging

Opmenging is geschikt voor ruimtes waar sprake is van een gemiddelde tot zware lasactiviteit. De vervuilde lucht wordt afgezogen en gefilterd. De schone lucht wordt weer de ruimte ingeblazen via de nozzels van de airbox.

Opmenging

Verticale verdringing

Verticale verdringing is zeer efficiënt en effectief in hoge productieruimtes. Hiermee wordt niet alleen alle vervuiling verwijderd maar tegelijkertijd gezorgd voor een behaaglijke omgeving.

Verticale verdringing

In alle gevallen kent de FM een laag energieverbruik en een hoge filtering van meer dan 99,9%.

Wilt u meer weten? Neem een kijkje in onze Kennisbank: FAQ FM filterunit | Lutec Luchttechniek BV