Tip van LUTEC!
25 april 2024

Tip van LUTEC!

Zorg dat uw afzuigarm goed ingesteld staat.

Ga terug naar het overzicht

Zorg dat uw afzuigarm goed ingesteld staat

Wist u dat? Voor een optimale werking van de afzuigarm is de diameter van de kap van de afzuigarm gelijk aan de maximale afstand tot de bron. Wordt de afstand groter, dan is de werking van de afzuigarm vrijwel nihil.

Het instellen van de juiste afstand van de afzuigarm tot het werkstuk lijkt simpel maar komt dus heel precies. Luchtstromingen in de ruimte, zoals het openen van een deur, hebben direct invloed op de effectieve werking van een afzuigarm als deze niet goed ingesteld staat.

Deze en andere tips over de werking van afzuigarmen zijn vanaf nu terug te lezen in onze Kennisbank

Afzuigarmen voor industrieel gebruik

Afzuigarmen zijn ontworpen om las- en soldeerrook, gassen, dampen en stof direct bij de bron af te vangen. Omdat de afzuiging direct bij de bron plaatsvindt, bieden afzuigarmen optimale bescherming voor de lasser en zijn omgeving.

Onze afzuigarmen zijn ontworpen voor industrieel gebruik en zijn zowel geschikt voor individuele werkplekken als om aan te sluiten op een centraal afzuigsysteem.

Afzuigarmen voor industrieel gebruik

Profijt van innovaties

Groot voordeel van de LUTEC afzuigarmen is dat deze zijn uitgevoerd met een parallellogram scharnier in combinatie met gasdempers. In tegenstelling tot de vaak toegepaste frictieschijven slijten scharnieren niet.

De scharnieren zijn buiten de luchtstroming gemonteerd om minimale weerstand te hebben. Dit vergemakkelijkt service en onderhoud. Bovendien zijn ze erg licht om te bedienen en hoeven ze niet te worden nagesteld. Veel afzuigarmen zakken na verloop van tijd uit zichzelf weg, maar dat is hier dus niet het geval. 

Profijt van innovaties

Schone lucht: veilig en gezond

Schone lucht is cruciaal in elke productielocatie. Voor de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers en voor een langere levensduur en minder downtime van uw machinepark.

De werkgever is verplicht om het vrijkomen van lasrook zoveel mogelijk te voorkomen. De wet is hier duidelijk over: is het mogelijk om dit effectief en efficiënt te realiseren? Dan is het verplicht!

Schone lucht: veilig en gezond

Doe de check!

Doe de check op 5xbeter.nl en beoordeel of uw team veilig werkt 👉 Verbetercheck Lasrook (5xbeter.nl)

Meer tips over afzuigarmen

Neem een kijkje in onze Kennisbank voor andere veel gestelde vragen: FAQ afzuigarmen | Lutec Luchttechniek BV 

 

Wij zijn er om de lucht optimaal voor u te laten werken; Air for Quality!

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!