Veilig werken met NEN 3140
07 december 2023

Veilig werken met NEN 3140

Veiligheid staat voorop!

Ga terug naar het overzicht

Veilig werken met NEN 3140

Werken met of aan elektrische installaties brengt een zeker risico met zich mee. Daarom volgt LUTEC altijd de NEN 3140 en zorgt ervoor dat er veilig gewerkt kan worden.

Besturing luchtbehandelingskasten

De locaties waar onze monteurs aan het werk zijn, variëren enorm. Zo zijn ze de ene keer te vinden in een fabriek, de andere keer op een bouwplaats of in een laboratorium en soms ook bijvoorbeeld op een schip. Daarbij komen ze natuurlijk ook regelmatig in aanraking met elektrische installaties, denk aan bijvoorbeeld de besturing van onze luchtbehandelingskasten.

Besturing luchtbehandelingskasten

Onze monteurs zijn gekwalificeerd

Uiteraard zijn onze monteurs VOP (Voldoende Onderricht Persoon) en zodoende gekwalificeerd om werkzaamheden aan elektrische installaties te verrichten. Ze nemen daarbij natuurlijk de actuele richtlijnen in acht - waaronder de NEN 3140 - en worden regelmatig bijgeschoold.

Onze monteurs zijn gekwalificeerd

Elektrische installaties

De NEN 3140 - ‘Bedrijfsvoering van elektrische installaties – Laagspanning’ - is de Nederlandse norm voor veilig werken nabij, aan of met elektrische apparaten in het laagspanningsgebied (<1000VAC/1500VDC). 

Elektrische installaties

Benieuwd welke veiligheidsmaatregelen wij nog meer nemen?

👉 Veiligheid bij LUTEC Luchttechniek