Waar hebben lassers het meest last van?
29 februari 2024

Waar hebben lassers het meest last van?

Tip van LUTEC: neem een kijkje in onze Kennisbank!

Ga terug naar het overzicht

Wist u dat?

We krijgen regelmatig vragen over de werking van de FM filter- en  ventilatie unit. Wij zijn er om die te beantwoorden! En vanaf nu zijn deze ook terug te lezen in onze Kennisbank FAQ FM filterunit | Lutec Luchttechniek BV  

De universele FM filtermodule van het fabricaat LUTEC, kan ingezet worden in vele markten – waaronder de metaalbewerkende industrie - en is geschikt voor diverse toepassingen. In deze post leest u meer over de FM als opmengsysteem voor de metaalindustrie.

Dit zijn de drie meest gestelde vragen:

1 - Waar hebben lassers het meest last van?

Lasrook stijgt, net als warmte, omhoog. Maar anders dan bij warmte, ontstaat er altijd op 2/3 van de hoogte van de hal een lasrookdeken. Lasrook die niet afgezogen wordt, zal zich daar verzamelen en weer naar beneden zakken. Lassers hebben dus niet alleen last van de lasrook die direct tijdens het lassen vrijkomt, maar ook van de hoge concentratie lasrook die naar beneden zakt. De FM voorkomt dit.

1 - Waar hebben lassers het meest last van?

2 - Wanneer wordt de FM als opmengunit toegepast?

In productieruimtes waar sprake is van een gemiddelde tot zware lasactiviteit waar de concentratie lasrook verlaagd moet worden. Enerzijds om een wettelijk aanvaardbaar niveau te halen, maar vooral om een situatie te creëren waarbij uw medewerkers op een gezonde manier kunnen werken.

2 - Wanneer wordt de FM als opmengunit toegepast?

3 - Wat zijn de grootste voordelen van de FM?

De FM100-500 kent diverse configuraties en toepassingen. In alle gevallen kent de FM een laag energieverbruik en een hoge filtering van meer dan 99,9%. De neerwaarts gerichte luchtstroom staat garant voor de meest efficiënte wijze van filterreiniging en een perfecte stofafvoer.

3 - Wat zijn de grootste voordelen van de FM?

Heeft u nog andere vragen?

Neem dan een kijkje in onze Kennisbank

Ga naar Veelgestelde vragen over de FM

Wij zijn er om de lucht voor u te laten werken

Air for Quality!