Warmte afvoeren tijdens branden en dry roasten
04 april 2024

Warmte afvoeren tijdens branden en dry roasten

Bij Snack Connection hebben we onlangs een belangrijke verbetering doorgevoerd voor de productieruimte waar noten worden gebrand, zodat overtollige warmte efficiënt wordt afgevoerd. Dit is gunstig voor het welzijn van de medewerkers én voor de productkwaliteit.

Ga terug naar het overzicht

Efficiënt warmte afvoeren bij Snack Connection

Snack Connection haalt de beste en lekkerste noten, pitten, zaden en zuidvruchten uit alle delen van de wereld. Op de productielocaties in Giessen en Bergschenhoek worden deze grondstoffen verwerkt. Hiervoor heeft Snack Connection diverse processen in huis: drageren, branden, flavouren, dry roasten, coaten, mengen en verpakken.

Warmteafvoer tijdens productieproces

Zeker tijdens het branden en dry roasten van de grondstoffen komt er veel warmte vrij. De branders staan in een L-vormige opstelling. Na een grondige beoordeling bleek reparatie economisch niet aantrekkelijk.

De afzuigkap boven de branders is door ons aangepast en geoptimaliseerd. De ventilatoren die aangesloten zijn op de afzuigkap en zorgen voor het toe- en afvoeren van lucht, zijn door ons vervangen. We hebben geadviseerd om de bestaande dakventilatoren te vervangen voor industriële centrifugaalventilatoren. Hoewel een dakventilator misschien de meest voor de hand liggende keuze lijkt, biedt deze oplossing verschillende voordelen:

  1. Een industriële centrifugaalventilator kan via een inspectieluik aan de binnenzijde worden gereinigd of geïnspecteerd, wat essentieel is voor deze toepassing.
  2. Bovendien kan de centrifugaalventilator meer druk opbouwen, waardoor de luchtopbrengst beter behouden blijft, zelfs bij enige vervuiling.
Warmteafvoer tijdens productieproces

Dankzij deze praktische aanpak is de efficiëntie en de effectiviteit van de afzuigkap aanzienlijk verbeterd en de werking van het systeem is veel betrouwbaarder geworden.

Goede afzuiging van dampen draagt in grote mate bij aan een schone werkomgeving. Meer weten over het afzuigen van dampen? Lees meer over de diverse oplossingen die wij bieden Afzuigen van dampen voor een gezond werkklimaat | LUTEC Luchttechniek 👀

 

Meer weten?
Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs.

Neem contact met ons op!