Warmtepompen, een duurzame oplossing
11 oktober 2022

Warmtepompen, een duurzame oplossing

Warmtepompen zijn een aantrekkelijk alternatief voor bijvoorbeeld de gasgestookte cv ketel.

Ga terug naar het overzicht

Warmtepompen, een duurzame oplossing

Warmtepompen halen hun energie uit de buitenlucht waardoor ze een aantrekkelijk alternatief vormen voor conventionele apparaten, zoals een gasgestookte cv ketel.

Zelfs bij lagere temperaturen zijn warmtepompen in staat energie uit de lucht te onttrekken en om te zetten in energie. Hiervoor is slechts een stroomaansluiting nodig. Afhankelijk van zijn rendement genereert een warmtepomp uit 1 kWh elektriciteit 3 tot
5 kWh warmte dan wel koude.

Gasloos bouwen

In veel nieuwbouwsituaties waar gasloos gebouwd wordt, biedt de lucht-water warmtepomp uitkomst. Maar ook in bestaande bouw - bijvoorbeeld tijdens renovatie - kan de warmtepomp een serieuze oplossing zijn om niet meer met gas te hoeven verwarmen.


De warmtepomp kan daarbij in omkeerbare uitvoering ook gebruikt worden voor het koelen van een ruimte. Met de steeds warmer wordende zomerperiodes, vaak een welkome aanvulling.

Gasloos bouwen

Proceskoeling

In de voedingsmiddelenindustrie wordt vaak gekozen voor een combinatie van proceskoeling én koeling van de werkomgeving. Zo realiseert u op duurzame wijze een aangenaam binnenklimaat en een constante productkwaliteit.

Proceskoeling

Tijdens een adviesgesprek vormen duurzame technieken altijd ons uitgangspunt.
Net als een duurzame relatie.

Meer weten? Bel ons op 0318 743 100
of verstuur onderstaand contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact met ons op!