Wilting werkt gezond
04 januari 2024

Wilting werkt gezond

Voor het nieuwe pand van Wilting realiseren wij momenteel een centraal afzuigsysteem voor de vrijkomende oliedamp en -nevel.

Ga terug naar het overzicht

Centraal afzuigsysteem voor oliedamp en olienevel

Wilting is gespecialiseerd in fijnmechanische onderdelen en mechatronische modules/eindproducten en bedient hiermee Europese OEM’ers die actief zijn in high-tech industrieën, lucht- en ruimtevaart, voedselverwerking en automotive.

Voor de nieuwbouw was Wilting op zoek naar een oplossing voor het afvangen van de oliedamp en -nevel die vrijkomt tijdens het productieproces.

Filteren van oliedamp en -nevel

Een centraal afzuigsysteem filtert de met een oliehoudende substantie vervuilde lucht via een drietraps filteringsysteem. Daarmee wordt de lucht dusdanig gezuiverd dat deze rechtstreeks teruggevoerd kan worden naar de omgeving.

Dit biedt de nodige voordelen:

  1. De totale investeringskosten liggen lager dan bij een oplossing met losse units.
  2. De gebruikskosten liggen lager.
  3. Besparing op de koelkosten in de zomerperiode.
  4. Warmteterugwinning in de winter.
  5. Verbetering van de luchtkwaliteit, ook op het aspect geur.
Filteren van oliedamp en -nevel

Specialist voor de industrie

Zoals Wilting specialist is in de productie van hoogwaardige componenten, assemblages en samengestelde onderdelen, zo is LUTEC specialist in industriële klimaatbeheersing (HVAC).

Gaat uw productielocatie verhuizen, overweegt u uw productiecapaciteit uit te breiden of heeft u problemen met het klimaat in uw productieruimte? Wij brengen altijd een advies uit dat past bij uw specifieke industrie.

Bent u benieuwd naar de maatwerk oplossing voor uw bedrijf?

Neem contact met ons op!