Work in progress - productiehal René Schönefeld
02 november 2023

Work in progress - productiehal René Schönefeld

2e installatie spotkoeling productiehal

Ga terug naar het overzicht

Spotkoeling voor productiehal René Schönefeld

Voor het prettigste comfort wordt bij René Schönefeld de geconditioneerd lucht ingebracht met luchtverdeelslangen gericht op de werkplekken en medewerkers.

Koeling productiehal

Momenteel zijn we aan het werk bij Réne Schönefeld. Voor deze fabrikant van Quick light houtskool voor de waterpijp industrie en tevens producent van wierrook mogen wij de koeling van de productiehal realiseren.

Er is hier samen met de klant specifiek gekozen voor ‘spot’-koeling. Het toepassen van koeling komt vandaag de dag steeds meer voor. Maar wat doe je op het moment dat er veel warmte vanuit het proces aanwezig is en je voor de medewerkers toch een prettige gekoelde werkomgeving wenst? Een lastige impasse die we op onderstaande wijze hebben opgelost.

Koeling productiehal

Laag koelvermogen, hoge effectiviteit

Om met zo min mogelijk energie zoveel mogelijk resultaat te behalen, koelen we hier enkel de werkplekken en niet de gehele ruimte. Dit resulteert in een relatief laag opgesteld koelvermogen en een hoge effectiviteit voor de medewerkers.

In deze specifieke situatie hebben luchtverdeelslangen de voorkeur. Zodat de medewerkers het meest comfortabele binnenklimaat ervaren en een fijne werkplek.

Laag koelvermogen, hoge effectiviteit

Airsock voor optimaal bereik

Met een op de ruimte afgestemde luchtverdeelslang (oftewel airsock) wordt de geconditioneerde en gefilterde lucht de productiehal ingebracht. De airsock van zo’n 10 meter hangt - tussen de bigbags en de ovens - over de werkplekken op een hoogte van circa 3 meter om tot een optimaal bereik te komen bij de medewerkers.

Airsock voor optimaal bereik

Koelen én verwarmen

De luchtverdeelslang is aangesloten op het koelsysteem dat dankzij de omkeerbare uitvoering zo nodig ook gebruikt kan worden om te verwarmen. Op warme dagen wordt de ruimte lekker koel gehouden en op koele dagen behaaglijk warm.

Elk seizoen het ideale binnenklimaat.

Koelen én verwarmen
Meer weten?

Meer weten?

Een projectbeschrijving volgt na de oplevering. We houden u op de hoogte.

Nu al meer weten?

Neem contact met ons op!