Veiligheid
Veiligheid

Veiligheid vóór alles; ook bij LUTEC zijn we hier scherp op.

Veiligheid

Bij elk bedrijf staat veiligheid voorop. Ook bij LUTEC hechten we hier grote waarde aan en gaat veiligheid altijd vóór alles. De VGM functionaris van LUTEC is verantwoordelijk voor het veilig werken van de medewerkers en organiseert maandelijks een toolbox-meetings.

Wanneer dat gewenst en / of noodzakelijk is, wordt er in overleg met de opdrachtgever gewerkt volgens een vooraf opgesteld VGM plan.

Behalve dat wij ervoor zorgen dat onze projecten veilig gerealiseerd worden, houden we ook rekening met de veiligheid van de geleverde componenten. Deze worden ingekocht of gebouwd volgens de geldende richtlijnen, waaronder CE en/of andere elektrisch of mechanisch geldende normen.  

VCA-certificering

Wanneer de vakbekwame medewerkers van LUTEC op locatie aan het werk gaan, gebeurd dit uiteraard onder de bekende veiligheidseisen van VCA:

  • VCA-Basis staat voor veilig en duurzaam werken.
  • VCA Vol staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.
VCA-certificering

Werken op niveau

Iedere medewerker van LUTEC die op locatie werkzaamheden verricht, is persoonlijk VCA-gecertificeerd. Afhankelijk van zijn rol is dit minimaal VCA basis en anders VCA vol. Vanzelfsprekend zijn de benodigde certificaten voor heftruck en hoogwerker aanwezig.

Het werken op (goedgekeurde) ladders gebeurt uitsluitend tot een maximale hoogte van 2,5 meter, en alleen op het moment dat er geen alternatieve oplossing is. Boven een hoogte van 2,5 meter moeten er maatregelen getroffen worden voor veilig werken.  

Werken op niveau

Gekeurde gereedschappen

Alle gebruikte gereedschappen zijn gekeurd volgens de NEN 3140

Gekeurde gereedschappen
Benieuwd hoe wij veilig voor u kunnen werken?

Benieuwd hoe wij veilig voor u kunnen werken?

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact