Veiligheid
Veiligheid

Veiligheid vóór alles; ook bij LUTEC zijn we hier scherp op.

Veiligheid

Binnen ieder bedrijf staat veiligheid voorop. Ook bij LUTEC hechten we hier grote waarde aan en gaat veiligheid altijd vóór alles. Binnen ons bedrijf is een VGM functionaris aanwezig die zich bezighoudt met veilig werken en het maandelijks organiseren van Toolbox-meetings.

Indien noodzakelijk wordt er in overleg met de opdrachtgevers gewerkt volgens een, vooraf opgesteld, VGM plan.

Wij zorgen er niet alleen voor dat projecten die geleverd worden veilig zijn. Ook voor de geleverde componenten houden we hier rekening mee. Deze worden ingekocht of gebouwd volgens de geldende richtlijnen, waaronder CE en/of andere elektrisch of mechanisch geldende normen.  

VCA-certificering

Wanneer de vakbekwame medewerkers van LUTEC op locatie aan het werk gaan, geschiedt dit uiteraard onder de bekende veiligheidseisen van VCA:

  • VCA-Basis staat voor veilig en duurzaam werken.
  • VCA Vol staat voor Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden.
VCA-certificering

Werken op niveau

Iedere medewerker van LUTEC die op locatie werkzaamheden verricht, is persoonlijk VCA-gecertificeerd. Afhankelijk van zijn rol is dit minimaal VCA basis en anders VCA vol. Vanzelfsprekend zijn de benodigde certificaten voor heftruck en hoogwerker aanwezig.

Het werken op (goedgekeurde) ladders gebeurt uitsluitend tot een maximale hoogte 2,5 meter, en alleen op het moment dat er geen alternatieve oplossing is. Boven een hoogte van 2,5 meter moeten er maatregelen getroffen worden voor veilig werken.  

Werken op niveau

Gekeurde gereedschappen

Alle gebruikte gereedschappen zijn gekeurd volgens de NEN 3140

Gekeurde gereedschappen
Benieuwd hoe wij veilig voor u kunnen werken?

Benieuwd hoe wij veilig voor u kunnen werken?

Bel  0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Ga naar contact