Spanenafzuiging
Spanenafzuiging

Afzuigen van spanen

Spanen die ontstaan bij draaien, zagen, frezen of boren vervuilen de werkomgeving en de machines waarmee gewerkt wordt. Het wegblazen van die spanen met perslucht is geen oplossing. Hiermee verplaatst het probleem zich. De spanen komen overal terecht en bovendien levert het wegblazen behoorlijke geluidsoverlast op. Een goed werkend afzuigsysteem lost het probleem wél afdoende op.

Soorten spanen

Spanen bij metaalbewerking

Metaal spanen

Spanen bij houtbewerking

Houtspanen

Spanen bij kunststofbewerking

Kunststof spanen

Spanenafzuiging met mobiele of stationaire afzuiginstallatie

Afhankelijk van het soort materiaal dat u bewerkt, kan LUTEC u adviseren over de meest optimale afzuigingstallatie voor spanen. In sommige gevallen zal een mobiele spanenafzuiginstallatie volstaan, in andere gevallen zullen wij een stationaire installatie adviseren. 

Met een mobiele spanenafzuigunit worden de opgezogen spanen en vloeistof gescheiden opgevangen. Zodra de opvangton het maximum niveau bereikt heeft, stopt de unit. De ton is eenvoudig te legen.

Heeft u nog vragen over dit onderwerp of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op!