De Graaf Bakeries investeert in optimale luchtkwaliteit
02 mei 2022

De Graaf Bakeries investeert in optimale luchtkwaliteit

LUTEC Luchttechniek zorgde voor diverse locaties van De Graaf Bakeries voor een optimaal hygiënisch werkklimaat.

Ga terug naar het overzicht

Hygiëne dankzij klimaatsysteem

Bij De Graaf Bakeries gaat het om de smaakbeleving, bij ons om de klimaatbeleving. En bij u?

Met 250 professionals ontwikkelt en produceert De Graaf Bakeries dagelijks de lekkerste zoete en hartige snacks. LUTEC Luchttechniek zorgde voor diverse locaties van De Graaf Bakeries voor een optimaal hygiënisch werkklimaat.

Doordachte klimaattechnische oplossing voor meerdere locaties

In Hoogeveen werd een duurzaam klimaatbeheersingssysteem gerealiseerd voor zowel de nieuwbouw als voor de bestaande productiehal én een innovatief ventilatiesysteem voor de friteuseruimte. 

Nadat de installaties in Hoogeveen naar volle tevredenheid waren gerealiseerd heeft LUTEC ook voor twee nieuw gebouwde productieruimten in Spakenburg een klimaattechnische oplossing mogen realiseren. Hier zijn de boven elkaar gesitueerde ruimten beide voorzien van een goede luchtkwaliteit en geconditioneerd op een temperatuur van 16°C.

Doordachte klimaattechnische oplossing voor meerdere locaties

Luchtwisselingen, filtratie, UV-C technologie en luchtverdeling

Naast het conditioneren van de ruimten en het voorzien in het wettelijk verplichte aandeel ventilatielucht voor de mensen die er werkzaam zijn, is de hygiëne van de lucht zeer belangrijk. Deze vertaalt zich in de volgende onderdelen:

✅  Het aantal luchtwisselingen per uur. Hoe vaker de lucht ververst wordt, hoe meer vervuiling er uit de omgeving weggehaald wordt.

✅  De filtratie van deze lucht. Naast dat we de vervuiling weghalen door luchtwisselingen (spoelen) dient deze lucht ook weer schoon teruggegeven te worden. Een goede filtratie is hiervoor noodzakelijk.

✅  UV-C technologie. Hiermee kan een nog veel hogere graad van hygiëne verkregen worden. Zeker op het gebied van bacteriën, schimmels en virussen is UV-C zeer effectief voor zowel het product als de mens. Lees verder

✅  Luchtverdeling. Het verkrijgen van een gelijkmatige en homogene luchtverdeling is van groot belang. Zodat de spoeling van de ruimte optimaal is, evenals de klimatisering.

Luchtwisselingen, filtratie, UV-C technologie en luchtverdeling

👉 Meer weten? Lees hier het complete artikel of neem contact met ons op.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!