Duurzaam koelsysteem voor Widek
18 april 2023

Duurzaam koelsysteem voor Widek

LUTEC staat garant voor de HVAC totaaloplossing van de CNC productieruimte.

Ga terug naar het overzicht

Duurzaam koelsysteem voor efficiënter spuitgieten

Eind 2022 heeft Widek een nieuwe, grotere fabriekshal in gebruik genomen. Naast fietsbellen worden hier kinderzitjes, snelbinders en handvatten geproduceerd door middel van spuitgieten.

LUTEC staat garant voor de HVAC totaaloplossing van de CNC productieruimte. In de nieuwe fabriekshal is een spuitgieterij gerealiseerd met productiemachines én een duurzaam koelsysteem voor efficiënter spuitgieten.

Duurzaamheid is verantwoordelijk van ons allemaal

Wim de Kwant, directeur bij Widek, heeft tijdens de nieuwbouw veel aandacht besteed aan de duurzaamheid van het pand.

Lees hier het hele artikel: Duurzaam koelsysteem voor Widek (lutec.nl)

Duurzaamheid is verantwoordelijk van ons allemaal

Industriële klimaatbeheersing (HVAC)

De intelligente besturing stuurt de centrale luchtbehandeling aan, het adiabatische koelpakket en de ruimtetemperatuur. De vier automatisch afsluitbare dakkappen zorgen voor de warmteafvoer.

Industriële klimaatbeheersing (HVAC)

Optimale luchtsnelheid

Het leidingsysteem is vervaardigd uit spiraal gefelst, sendzimir verzinkt plaatstaal, geschikt voor de berekende onderdruk. De diameters van de leiding zijn zodanig gedimensioneerd dat een zo optimaal mogelijke luchtsnelheid is gewaarborgd.

Optimale luchtsnelheid

Zonder tocht

In het midden van de hal zijn ter hoogte van de kolommenrij diverse speciale verdringingsroosters voorzien. Hier wordt de lucht met een hele lage luchtsnelheid (zonder tocht) ingebracht, waarmee deze zich zal gaan verspreiden. De warmte wordt omhoog afgevoerd en afhankelijk van de op dat moment gemeten temperaturen of naar buiten afgevoerd, dan wel hergebruikt voor opwarming van de ventilatielucht.

Zonder tocht

Het voordeel

  1. Energiebesparend
  2. Minder belastend voor het milieu
  3. Beter voor de medewerkers

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw industrie?

Voor een deskundig advies op maat nemen wij graag de situatie ter plaatse op. Zo kunnen wij echt een advies op maat uitbrengen dat past bij uw eisen en wensen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons op!