Invloed van UV-licht op micro-organismen in de lucht / COVID19
17 april 2020

Invloed van UV-licht op micro-organismen in de lucht / COVID19

Ga terug naar het overzicht

Juist in deze tijd dat we allemaal worden geconfronteerd met het coronavirus, is de UV-technologie wellicht nog meer gewenst dan ooit. De technologie wordt veel toegepast in de voedingsmiddelenindustrie, waar hygiene uiteraard van groot belang is. En juist nu is UV-technologie extra "in the picture"; deze techniek maakt immers ook virussen onschadelijk.

Hygiëne binnen de voedingsmiddelenindustrie

De afgelopen jaren zien we binnen de voedingsmiddelenindustrie dat optimale hygiëne in relatie tot  producten een steeds belangrijker rol speelt.

Dit geldt ook voor de invloed van lucht- en klimaatbeheersing op het product / productieproces. Temperatuur en luchtvochtigheid zijn juist hier van grote invloed. Daarnaast zien we ook het belang van luchtkwaliteit toenemen.

De trend is om steeds minder conserveringsmiddelen te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat luchtkwaliteit nóg belangrijker wordt voor de houdbaarheid van producten.

Hygiëne binnen de voedingsmiddelenindustrie

UV-licht tast DNA van virussen aan wat vermenigvuldiging stopt

Als expert in lucht- en klimaattechniek heeft LUTEC op dit gebied de nodige resultaten geboekt. Wij integreren UV-technologie in onze lucht- en klimaatbeheersingsoplossingen. UV heeft namelijk de eigenschap dat het het DNA van micro-organismen (schimmels, bacteriën en virussen)  kan blokkeren. Hierdoor kunnen deze organismen zich niet meer delen en blijft infectie/besmetting uit.

Juist in deze tijd dat we allen worden geconfronteerd met het coronavirus, is deze UV-technologie wellicht nog meer gewenst dan hiervoor. De technologie maakt immers ook virussen onschadelijk.

UV-licht tast DNA van virussen aan wat vermenigvuldiging stopt

Benieuwd wat deze toepassing voor u zou kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we informeren u graag.

Ga naar contact