Luchthiërarchie zorgt voor hygiënische lucht
03 januari 2023

Luchthiërarchie zorgt voor hygiënische lucht

Met de juiste luchthiërarchie creëert u een productieruimte waar micro-organismen geen kans krijgen.

Ga terug naar het overzicht
---1

Luchthiërarchie zorgt voor hygiënische lucht

Schone lucht dankzij overdruk en filtering. Met de juiste luchthiërarchie creëert u een productieruimte waar micro-organismen geen kans krijgen.

Door de lucht in de productieruimte op overdruk te houden, krijgen luchtstromen uit andere ruimtes geen kans om tot de productieruimte door te dringen. In de productieruimte worden het gewenste aantal luchtverversingen, temperatuur en luchtvochtigheid geregeld. Zo is hygiënische lucht gegarandeerd.

Geef micro-organismen geen kans!

In de praktijk komen we vaak hygiënesluizen tegen. Deze methode aangevuld met de juiste luchthiërarchie werkt uitstekend! De productieruimte wordt voorzien van geconditioneerde en gefilterde lucht en kan alleen betreden worden via de hygiënesluizen die eraan bijdragen dat er in “safe IN” en “safe OUT” is ontstaan.

Geef micro-organismen geen kans!

Hygiënesluizen bij FISCe

Onder meer bij FISCe hebben wij een dergelijke oplossing mogen realiseren. In de bestaande productiefaciliteit is een nieuwe ruimte gerealiseerd waar producten gepasteuriseerd en verpakt worden. Voor het filteren en conditioneren van de lucht in deze cleanroom is LUTEC Luchttechniek ingeschakeld.

Lees meer: Geconditioneerde lucht voor de pasteurisatielijn van FISCe (lutec.nl)

Hygiënesluizen bij FISCe

Bent u op zoek naar een praktische oplossing voor hygiënische lucht in uw productielocatie? LUTEC is de specialist als het gaat om luchttechniek en geeft altijd een advies op maat dat past bij uw bedrijf.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!