Natuurlijker = gevoeliger
22 februari 2024

Natuurlijker = gevoeliger

Producten worden steeds natuurlijker. Minder suiker, plantaardig, etc. Natuurlijker betekent vaak ook gevoeliger.

Ga terug naar het overzicht

Natuurlijker = gevoeliger

Schone lucht is van grote invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van het product. Bacteriën en schimmels kunnen zich eenvoudig via de lucht verplaatsen en vormen daarmee een risico voor het product. In de food verwerkende industrie is luchtbehandeling daarom een essentieel onderdeel van de totale hygiëne en wordt in de toekomst alleen maar belangrijker.

Optimale hygiëne voor producent van margarines

Een toonaangevende producent van sauzen, dressings en vetten geniet al enkele jaren van een luchttechnische oplossing gerealiseerd door LUTEC Luchttechniek.

De productielijn van margarines, met name de bio-producten, wordt optimaal beschermd met een continue luchtstroom van zuivere lucht. De lucht wordt eerst tweemaal gefilterd en daarna behandeld via het UVPE principe. Schimmels, bacteriën en virussen krijgen zo geen kans. Op die manier wordt voorkomen dat het product tijdens het productieproces in contact komt met verontreinigde lucht die het product kan beïnvloeden.

 

De hele projectbeschrijving lezen? Luchtbehandeling in de food verwerkende industrie | Lutec Luchttechniek BV

Optimale hygiëne voor producent van margarines

Lucht- en klimaattechniek voor de voedingsmiddelenindustrie

Hygiëne en voedselveiligheid hebben voor u de hoogte prioriteit. Soms is een ruimtelijke oplossing de beste optie, soms is het beter om dicht bij de bron of in de productielijn maatregelen te treffen. Dit is onder meer afhankelijk van de gevoeligheid van het product.

Door de lucht niet alleen te filteren maar bovendien te conditioneren (verwarmen, koelen, be- of ontvochtigen) draagt deze bovendien bij aan het welzijn van uw medewerkers.

Lucht- en klimaattechniek voor de voedingsmiddelenindustrie

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw productielocatie?

Neem contact met ons op!