November = longkankermaand
16 november 2023

November = longkankermaand

Belangrijk om te weten is dat longkanker zeker niet alleen voorkomt bij mensen die roken.

Ga terug naar het overzicht

Werk veilig!

November is longkankermaand. Belangrijk om te weten is dat longkanker zeker niet alleen voorkomt bij mensen die roken. Lees meer over november longkankermaand: LONGKANKERMAAND-het verhaal met de witte sjaal: Lidia | Longkanker Nederland

Veilig werken is belangrijk

Met name bij (RVS) laswerkzaamheden en bij het werken met chroom-6 houdende verf bestaan grote gezondheidsrisico’s. De dampen die vrijkomen bij het lassen van met name RVS, bevatten deeltjes (zeswaardig chroom) die bij inademing grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Problemen met de ademhalingswegen en op de langere duur diverse vormen van longkanker kunnen het gevolg zijn.

Veilig werken is belangrijk

Wettelijke grenswaarden

Als gevolg van de gezondheidsrisico’s bij het werken met chroom-6 zijn wettelijk bepaalde grenswaarden opgesteld. In een productieruimte waar door de aard van de werkzaamheden chroom-6 kan vrijkomen, geldt een grenswaarde chroom-6 van 1 μg/m3.

Zorg voor een gezonde, schone werkomgeving

Werkgevers zijn verplicht om maatregelen te treffen waardoor werknemers tijdens hun werk niet worden blootgesteld aan te hoge concentraties van deze gevaarlijke stof.

Gelukkig zijn er goede voorzieningen te treffen qua ventilatie van de productiehal en afzuiging bij de bron.

Zorg voor een gezonde, schone werkomgeving

Weten hoe u een veilige werkomgeving realiseert? 

Lees verder

Liever een persoonlijk advies op maat?

Neem contact met ons op!