Ontstoffing en energiebesparing
27 september 2022

Ontstoffing en energiebesparing

Zuivere lucht creëren en bovendien een aanzienlijk energiebesparing realiseren.

Ga terug naar het overzicht

Ontstoffing en energiebesparing

Het belang van zuivere lucht wordt in de voedingsmiddelenindustrie extra onderstreept. Productkwaliteit is voor u leidend. Juist óók als er stof vrijkomt tijdens het productieproces.

Met de huidige technieken bieden wij oplossingen die verder gaan dan alleen luchtfiltering. Vaak is er behalve een schone productieomgeving ook nog een aanzienlijk energiebesparing te realiseren.

Door de lucht in hoge mate van vervuiling te ontdoen, is deze in veel gevallen herbruikbaar. Omdat de lucht vaak al verwarmd is, zeker in koudere periodes, bespaart u zo flink op uw energierekening! Zelfs in die situaties waarbij het rechtstreeks naar buiten afvoeren van de lucht onvermijdelijk is, kan de in de luchtstroom aanwezige energie worden hergebruikt.

Elke soort stof kent zijn eigen problematiek en vergt een gerichte aanpak. Dit, samen met de mogelijkheden tot energie besparen, de huidige milieueisen en eventuele risico’s van explosiegevaarlijke stoffen, maakt duidelijk dat een specialistische aanpak nodig is.

Onze experts adviseren u graag. Om te beginnen voeren we metingen uit en komen we met een grondige analyse van het soort stof binnen uw productieomgeving. In nauw overleg met u realiseren wij de gewenste en meest efficiënte installatie. Zo genieten u en uw medewerkers jarenlang van schone lucht. 

Voor meer informatie over ontstoffing: Luchtzuivering | Lutec Luchttechniek BV

Meer weten over de mogelijkheden voor uw project? Bel onze adviseurs op 0318 743 100.

Of vul het antwoordformulier in