People. Make. Technology.
20 juni 2024

People. Make. Technology.

Welkom in de High Tech wereld van Wilting

Ga terug naar het overzicht

De High Tech wereld van Wilting

In het voorjaar van 2024 is Wilting verhuist naar een gloednieuw pand in Veldhoven. Als leverancier voor de internationale High Tech industrie is de Brainport High Tech regio natuurlijk dé aangewezen locatie voor Wilting.

Voor het afvangen van de oliedamp en -nevel die vrijkomt tijdens het productieproces is er gekozen voor een centraal afzuigsysteem dat de met een oliehoudende substantie vervuilde lucht filtert via een drietraps filteringsysteem.

WTW en andere slimme technologie

De filterinstallatie is aangesloten op de luchtbehandeling. De warmtelast van het machinepark is dusdanig dat er vrijwel het hele jaar koelbehoefte is. Een deel van de warmte wordt direct naar buiten afgevoerd. Hiermee wordt op de koelkosten bespaard. 

WTW en andere slimme technologie

De ventilatielucht kan echter niet te koud ingeblazen worden, daarom zijn de luchtbehandelingskasten voorzien van warmteterugwinning (WTW). Desgewenst wordt de restwarmte uit de lucht opnieuw gebruikt zodat er geen energie verloren gaat. 

Om te voorkomen dat er onnodig neerslag in het leidingwerk ontstaat, is er op elke strang een spoelmogelijkheid gecreëerd. En ‘last but not least’ voorziet de filterinstallatie ook in de geurbeheersing. Lucht die geur bevat wordt niet hergebruikt maar altijd naar buiten afgevoerd. Dit draagt bij aan een verbeterde luchtkwaliteit en aangename werkomstandigheden.

People. Make. Technology.

Wilting werkt in de top van de maakindustrie en levert fijnmechanische onderdelen voor onder meer de lucht- en ruimtevaart. Vakmensen maken daarbij het verschil. Wilting onderkent dat en hecht groot belang aan het welzijn van hun medewerkers. Zelf verwoordt Wilting het als volgt: People. Make. Technology. 

People. Make. Technology.

We zijn er trots op dat we als LUTEC een bijdrage mogen leveren aan het welzijn van de Wilting medewerkers. Verse, schone, gezonde luchtkwaliteit is immers van het grootste belang voor iedereen.

Lees hier de projectbeschrijving