Sterk staaltje lasrookafzuiging
02 mei 2024

Sterk staaltje lasrookafzuiging

Work in progress

Ga terug naar het overzicht

Sterk staaltje lasrookafzuiging

Goede arbeidsomstandigheden ziet Willems Boven-Leeuwen als essentieel voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van haar medewerkers. Goede lasrookafzuiging mag dan niet ontbreken.

Speciale lasrookafzuiging voor RVS lassen

Staal, roestvaststaal en aluminium kennen voor de vakmensen van Willems geen geheimen. Net zo min als lasrookafzuiging geheimen kent voor LUTEC.

Eerder al mochten we voor een van de productielocaties van Willems een lasrook filterinstallatie voor RVS lassen realiseren. Om veilig RVS te lassen is er speciale lasrookafzuiging nodig.

Speciale lasrookafzuiging voor RVS lassen

Elke productielocatie zijn eigen filterinstallatie

Momenteel zijn we bij een andere productielocatie van Willems aan de slag. Indrukwekkend zijn de aluminium opbouwen die hier worden gelast – qua afmetingen én qua technische uitvoering.

We zijn er trots op dat wij ook hier met een lasrook filterinstallatie voor een gezonde en veilige werkomgeving mogen zorgen en waarderen de langdurige samenwerking. 

Elke productielocatie zijn eigen filterinstallatie

Gezond werken

Bij Willems is gekozen voor een FM filterinstallatie als opmengsysteem. Dit systeem zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit in productieruimtes met een gemiddelde tot zware lasactiviteit door schone lucht toe te voegen aan de vervuilde lucht in de productiehal en hiermee te mengen.

Op die manier wordt de concentratie lasrook verlaagd. Enerzijds om te voldoen aan het wettelijke niveau maar vooral om te zorgen dat de medewerkers op een gezonde manier kunnen werken.

 

Meer weten over de mogelijkheden van de FM filter- en ventilatieunit van LUTEC? Lees dan hier verder over de vele mogelijkheden van de FM filterunit

Gezond werken

Jarenlange samenwerking

We bedanken Willems voor het vertrouwen en wensen hen ook van deze nieuwe lasrook filterinstallatie weer jarenlang plezier toe in een gezonde werkomgeving.

Speciale aandacht voor RVS lassen

Wist u dat het bij blootstelling aan RVS lasrook (chroom 6) verplicht is om tien keer fijner te filteren? De wettelijke grenswaarde voor blootstelling aan RVS lasrook is namelijk vastgesteld op 1 mg/m3 lucht (gemiddelde over een werkdag van 8 uur). Filterklasse W3 voldoet niet automatisch aan deze eisen. Daarom werken wij altijd met HEPA14 filters als er RVS gelast wordt. Zodat u geen enkel risico neemt met de gezondheid van uw medewerkers.

 

Meer weten over de eisen bij RVS lassen? Lees dit artikel.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!
Wilt u ook een advies op maat voor uw productielocatie?

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!

Neem contact met ons op!