Warmtepomp met duurzaam koudemiddel
12 juli 2022

Warmtepomp met duurzaam koudemiddel

In deze warmtepomp wordt een koudemiddel met een zeer lage GWP toegepast. Zo bent u verzekerd van een aangenaam klimaat met een beperkte footprint.

Ga terug naar het overzicht

Warmtepomp met duurzaam koudemiddel

De warmtepomp met duurzaam koudemiddel is een monoblok luchtgekoelde koelmachine en warmtepomp voor installatie buiten. In de unit wordt het koudemiddel R454B toegepast. Dit is één van de modernste A2L-koudemiddelen met een GWP-waarde van slechts 467.

Twee referenties

De warmtepomp met duurzaam koudemiddel bestaat uit een serie van 11 modellen en is verkrijgbaar als koelmachine en warmtepomp. De lucht-water warmtepompen uit deze serie zijn ontworpen voor het verwarmen van industriële verwarmingsinstallaties en tevens leverbaar in omkeerbare uitvoering (voor verwarming én koeling).

Onder meer bij Peti Protein en Hearthside Europe is deze totaaloplossing toegepast. Bij beide zowel in chiller variant (alleen koelen) als ook de warmtepomp variant.

Twee referenties

Vijf voordelen

  • Koudemiddel met GWP lager dan 500.
  • Dankzij de hoge efficiëntie wordt er jaarlijks aanzienlijk bespaard op het energieverbruik.
  • De units voldoen met gemak aan de minimumvereisten die worden voorgeschreven door de ErP2021.
  • Alle modellen zijn uitgevoerd met een tandem- of drievoudige oplossing (2 of 3 compressoren in één circuit) zodat de efficiëntie bij deellast wordt geoptimaliseerd.
  • Remote Control mogelijk voor optimaal inzicht in de klimaatinstallatie
Vijf voordelen
Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op!
Klik hier voor een persoonlijk advies.