Wiersma weet hoe het werkt!
21 maart 2024

Wiersma weet hoe het werkt!

Wiersma Machinery B.V. in Lemmer is blij met de FM opmengunit van LUTEC. Sinds 2020 functioneert deze installatie naar volle tevredenheid.

Ga terug naar het overzicht

Wiersma Machinery B.V. blij met FM opmengunit

Wiersma Machinery B.V. is gespecialiseerd in industrieel onderhoud op mechanisch gebied en montagewerkzaamheden, met een focus op de AGF- / zuivel- / en voedingsverwerkende sector. Het zijn experts in machinebouw, aanpassing- en ombouwwerkzaamheden van bestaande installaties, zowel in RVS als constructiestaal.

Lassen, slijpen, draai- en freeswerk

 

Voor de nieuwe productiehal wilde Wiersma er vier jaar geleden zeker van zijn dat de medewerkers in een gezonde omgeving werken. Lassen, slijpen, draai- en freeswerk horen tot de dagelijkse werkzaamheden. Hierdoor ontstaat vervuiling in de vorm van lasrook, slijpstof en bij de mechanische bewerking een lichte nevel (koelemulsie).

FM100 met Airbox als opmengunit

Er is gekozen voor de FM100 met Airbox als opmengunit. Deze filter- en ventilatieunit is speciaal ontworpen om de concentratie lasrook in een productieruimte te verlagen. Hiermee wordt aan de wettelijke normen voldaan maar bovenal een situatie gecreëerd waarin de medewerkers op een gezonde manier kunnen werken. De units voor afzuiging en filtering zijn geschikt voor ruimtes met gemiddelde tot zware lasactiviteit. Het opmengsysteem zorgt voor een gezonde luchtkwaliteit door schone lucht toe te voegen aan de vervuilde lucht in de productiehal en deze te mengen.

FM100 met Airbox als opmengunit

Meer dan 99,9% filtering

De lucht wordt gefilterd door filterpatronen met een afscheidingsgraad van meer dan 99,9%. Omdat er ook regelmatig roestvaststaal gelast wordt is er in de FM100 een HEPA filter toegepast. RVS lassen vraagt namelijk om een absoluut filter (H14). Bij blootstelling aan RVS lasrook (Chroom 6) is het verplicht om tien keer fijner te filteren (0,1 mg/m3). De W3 filterklasse voldoet dus niet bij RVS lassen.

Meer weten? Lees het artikel over het belang van uw gezondheid bij RVS-lassen RVS lassen - neem geen risico met de gezondheid van uw medewerkers (lutec.nl) 

Meer dan 99,9% filtering

Veilig en gezond

Wiersma Machinery B.V. weet hoe belangrijk het is om veilig en gezond te werken. De keuze voor de FM opmengunit van LUTEC heeft bijgedragen aan een optimale werkomgeving.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!