Ontvochtigen
Oplossingen

Ontvochtigen

In ruimten met een hoge luchtvochtigheid is ontvochtiging essentieel voor de luchthuishouding

Vragen over Ontvochtigen
Ontvochtigen

Belang van ontvochtigen van lucht in productieruimtes

Vocht. Niet alleen in huis erg ongewenst, maar zeker ook binnen industriële productieomgevingen kan vocht een bron van overlast vormen. Denk hierbij aan roest, condens, schade aan apparatuur, schimmelvorming en aantasting van de productkwaliteit. En wat te denken van de slechte invloed die een vochtige omgeving kan hebben op uw medewerkers. Schimmelsporen en bacteriën die ontstaan bij te hoge luchtvochtigheid, kunnen leiden tot gezondheidsklachten.

Het installeren van een ontvochtigingsinstallatie kan gelukkig een groot deel van deze overlast voorkomen. Diverse oplossingen, zoals adsorptie droging of een (industriële) luchtontvochtiger, helpen u een hogere output te realiseren, uw productkwaliteit te optimaliseren en een beter werkklimaat voor uw medewerkers te creëren.

Belang van ontvochtigen van lucht in productieruimtes

Beheersen van relatieve luchtvochtigheid

Met een ontvochtigingsinstallatie voor uw productieruimte houdt u de relatieve luchtvochtigheid onder controle. Dit is het percentage waterdamp dat zich in de lucht bevindt ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. Is dat percentage te hoog, dan kunnen de eerder omschreven problemen ontstaan. Overigens kan ook een te lage luchtvochtigheid overlast veroorzaken.  

Beheersen van relatieve luchtvochtigheid

Proces van luchtontvochtiging

De hedendaagse industriële ontvochtigers zijn in staat om grote hoeveelheden vocht uit de lucht te halen en af te voeren. Dit proces verloopt als volgt. De vochtige lucht wordt door een filter geleid en stof blijft achter in dit filter. De lucht gaat vervolgens naar een verdamper en wordt snel afgekoeld. Door dit afkoelproces treedt condensatie op. Dit vocht wordt opgevangen en zo blijft er droge lucht over.

Proces van luchtontvochtiging

Optimale luchtvochtigheid voor optimale werkomstandigheden

Met onze know-how en het brede scala aan productoplossingen helpen wij u graag aan een beter klimaat binnen uw werkomgeving.  In welke industriële branche u ook werkzaam bent, ook voor uw productieprocessen berekenen wij hoeveel ontvochtiging noodzakelijk is. Op basis daarvan komen wij met een voorstel en plan van aanpak. Uiteraard streven wij er naar om te komen met een zo duurzaam mogelijke oplossing. Benieuwd naar de mogelijkheden?

Optimale luchtvochtigheid voor optimale werkomstandigheden

Heeft u nog vragen over deze oplossing of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem tijdens kantooruren contact met ons op via 0318-743 100 of mail naar info@lutec.nl

Neem contact op!