Luchtbehandelingskasten metaalindustrie
Luchtbehandelingskasten metaalindustrie

Luchtbehandelingskasten voor de metaalindustrie

Luchtbehandelingskast

Om een pand van schone lucht te voorzien, moet er gefilterd en/of verwarmd en/of gekoeld worden. Met gebruik van warmteterugwinning wordt er met 100% schone buitenlucht gewerkt en wordt de warmte overgedragen uit de luchtstroom uit de productie aan de schone buitenlucht.

De huidige eisen die in de metaalverwerkende industrie worden gesteld aan het klimaat in productieomgevingen, worden steeds strenger. Het is van groot belang dat er op de werkvloer een schoon en gezond werkklimaat wordt gecreëerd. Het is niet alleen een vereiste, maar het verhoogt noemenswaardig de arbeidsproductiviteit en moraal.

Specialist op het gebied van luchtbehandeling

Sinds de jaren ‘90 ontwerpt en installeert LUTEC luchtbehandelingskasten in de metaalverwerkende industrie, om enerzijds een goed werkklimaat voor de werknemers te waarborgen en/of te verbeteren en anderzijds goede luchtkwaliteit voor het productieproces. De LBK’s worden opgebouwd uit 50 mm geïsoleerde en versterkte panelen. De panelen zijn getest en beproeft op hun mechanische, fysische en thermische eigenschappen. De isolatie bestaat uit een milieuvriendelijk PUR schuim, dat geëxpandeerd wordt door middel van water. Deze techniek is gepatenteerd en zorgt er voor dat de expansie van het PUR-schuim voldoet aan alle Europese richtlijnen in het kader van toekomstige verdere uitbanning van gefluorideerde koolwaterstoffen.

LUTEC Luchttechniek is op dit gebied zeer vooruitstrevend en innovatief op het gebied van een schoon en gezond werkklimaat.

Specialist op het gebied van luchtbehandeling

Een schone en gezonde werkomgeving dankzij de oplossingen van LUTEC

Met onze luchtbehandelingskasten bent u verzekerd van een gezond en schoon werkklimaat in uw metaalbewerkingsproductie. Onze systemen zijn van hoogwaardige kwaliteit met oog voor duurzaamheid. Tevens zijn de kasten leverbaar in een grote variatie van afmetingen en uitvoeringen. Afhankelijk van uw situatie en toepassing, maken we keuzes uit verschillende mogelijkheden; denk o.a.

Een schone en gezonde werkomgeving dankzij de oplossingen van LUTEC

Onze luchtbehandelingskasten zijn uitermate geschikt voor de lichte maar ook hele zware industriële omgevingen, zoals metaalverwerkende industrie.

Denk hierbij aan bedrijven waar metaal bewerkingen worden uitgevoerd zoals: trailerbouwers, constructie staalbouwers of machinebouw, etc.

Per specifieke situatie is het aan te raden om een goede afgestemde werkomgeving te realiseren. Alleen dan zijn zaken als; gezonde luchtkwaliteit, geen tochtverschijnselen in productieruimte, aangename temperaturen, zowel in de zomer als in de winter en optimale luchtvochtigheid te garanderen. Er wordt uiteraard ook, in overleg, rekening gehouden met duurzame oplossingen.

Onze luchtbehandelingskasten zijn uitermate geschikt voor de lichte maar ook hele zware industriële omgevingen, zoals metaalverwerkende industrie.

Onze systemen worden geïnstalleerd door onze eigen montage teams

Heeft u luchtklimaat problemen in uw productie? En wilt u deze verder optimaliseren? Onze adviseurs komen graag bij u langs om te kijken naar de uitdagingen en mogelijkheden. Indien nodig wordt er een klimaatonderzoek uitgevoerd.

Nu direct al meer weten? Neem vrijblijvend contact op met onze technisch adviseurs. Zij adviseren u graag over de voor u meest optimale luchtbehandelingskasten

Neem vrijblijvend contact op!