Groei in productie vraagt om extra aandacht voor werkomstandigheden
11 september 2023

Groei in productie vraagt om extra aandacht voor werkomstandigheden

De medewerkers van Voscon genieten elke werkdag van een schoon en gezond binnenklimaat. Dankzij een modulair opmengsysteem.

Ga terug naar het overzicht

Alert op een veilig en gezond werkklimaat

In de werkplaats van Voscon worden metaalbewerkingen uitgevoerd als lassen en divers plaatwerk. Deze activiteiten leiden onvermijdelijk tot de uitstoot van schadelijke lasrook en gassen in de lucht.

Voor een bedrijf dat gericht is op continue verbetering, óók op het gebied van Veiligheid, Gezondheid en Milieu, is het  van belang om voorzieningen te treffen voor een gezond werkklimaat in de productieruimte.

Lasrookafzuiging voor beter eindproduct

Bij Voscon is dit goed geregeld: dankzij de afzuiging en filtering van de vervuilde lucht en het toevoeren van verse, schone lucht in de productieruimte ontstaat een kwalitatief beter eindproduct én renderen mens en machine optimaal.

Lasrookafzuiging voor beter eindproduct

Modulair opmengsysteem

Ook bij een structurele uitbreiding van de werkzaamheden is Voscon alert. Productiegroei vraagt om extra aandacht voor de werkomstandigheden van de medewerkers. Dankzij het modulaire systeem van LUTEC is uitbreiding met extra modules geen enkel probleem. Een extra opmengunit type FM100 airbox en enkele extra ventilatoren waren zó geplaatst.

Modulair opmengsysteem

Effectieve oplossingen voor de industrie

Of het nu gaat om de eliminatie van ongewenste stoffen en/of dampen in de lucht of bijvoorbeeld het beheersen van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid in uw productielocatie. Wij hebben al vele HVAC-oplossingen voor industriële klimaatbeheersing mogen realiseren.

Vanuit uw behoefte stellen wij ventilatie, verwarming, koeling, be- of ontvochtiging en filtering centraal. We durven innoverend te zijn en ‘out-of-the-box’ te denken.

 

Lees hier de projectbeschrijving van Voscon.

Lees hier meer over de mogelijkheden die LUTEC Luchttechniek biedt: Veilig lassen met Lasrookafzuiging | Lutec Luchttechniek BV

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw productielocatie?

 

Klik hier voor een persoonlijk advies.