UVPE technologie zuivert de lucht
06 september 2022

UVPE technologie zuivert de lucht

Ultraviolet Pathogeen Eliminatie (UPVE) technologie zuivert alle lucht die via het luchtbehandelingssysteem langs speciale units geleid wordt.

Ga terug naar het overzicht
---1

UVPE technologie

Ultraviolet Pathogeen Eliminatie (UPVE) technologie zuivert alle lucht die via het luchtbehandelingssysteem langs speciale units geleid wordt. De in de lucht aanwezige micro-organismen worden bestraald met kortgolvig UV-licht waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen. Bederf en infecties zijn zo niet meer mogelijk.

Deze zeer effectieve en krachtige technologie is in de ziekenhuiswereld uitvoerig getest en beproefd op het ‘afdoden’ van virussen. De techniek wordt nu alweer vele jaren met succes toegepast in de voedselverwerkende industrie.

Duurzame oplossing in de bestrijding van micro-organismen

Groot voordeel van UVPE technologie ten opzichte van filteroplossingen is dat micro-organismen direct gedood worden. In filterdoek blijft het micro-organisme nog actief, waardoor het zich op het filterdoek razendsnel kan vermenigvuldigen. Daardoor kunnen gassen vrijkomen die door het filterdoek gaan en zo van invloed zijn op de productkwaliteit.

UVPE technologie in een goed uitgevoerde technische installatie is een innovatieve en duurzame oplossing voor de bestrijding van micro-organismen.

Duurzame oplossing in de bestrijding van micro-organismen

In de praktijk bewezen

Wij hebben de UVPE technologie in diverse projecten toegepast. Onder meer bij Zuivelboerderij Den Eelder en bij een industriële broodbakkerij in Noord-Frankrijk.

 

In de praktijk bewezen

Meer weten over de mogelijkheden van UVPE technologie voor uw project? Bel onze adviseurs op 0318 743 100.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!