Afzuigen van dampen

Olienevelfilter Air Cleaner P-serie

De olienevelfilters Air Cleaner P van LUTEC vormen een zeer eenvoudige en efficiënte oplossing voor het verwijderen van olie- of koelvloeistofnevel uit lucht. Deze nevel ontstaat bijvoorbeeld in werkplaatsen bij CNC-bewerkingen en overige mechanische bewerkingen, bij het inspuiten van (bak)vormen of bij vacuümpompen. De nevel vormt een bedreiging voor de gezondheid van medewerkers. In Nederland schrijft de ARBO daarom voor dat de concentratie nevel binnen wettelijke grenzen dient te blijven.

De LUTEC P aerosolfilters vormen een zeer eenvoudige en efficiënte oplossing voor het verwijderen van olie- of koelvloeistofnevel uit lucht. Deze nevel ontstaat bijvoorbeeld in werkplaatsen bij CNC-bewerkingen en overige mechanische bewerkingen, bij het inspuiten van (bak)vormen of bij vacuümpompen. De nevel vormt een bedreiging voor de gezondheid van medewerkers. In Nederland heeft de ARBO daarom voorgeschreven dat de concentratie nevel binnen wettelijke grenzen dient te blijven.


Afzuiging van de olienevel vindt bij voorkeur direct bij de bron plaats, zodat de operator deze lucht niet inademt. Zo worden gezondheidsrisico’s tot een minimum beperkt. Naast gezondheidsrisico’s veroorzaken aerosolen ook vervuiling (van het machinepark, van opgeslagen materialen, etc.), gladheid van de werkvloer en brandgevaar. 

Werking olienevelfilter / dampfilter

Het LUTEC P olienevelfilter vormt een zeer efficiënte en betrouwbare oplossing voor het verwijderen van aerosolen. Het filter is opgebouwd met een voorafscheider en een drietraps-filter.

Dit drietraps-filter bestaat uit:

  1. een filtermat (filterklasse G4)
  2. daarachter een uitwasbaar polyester filterpatroon (BIA categorie USG, C) met een afscheidingsgraad van 98 %.
  3. als laatste een filterpatroon (filterklasse H13)

De afgevangen olie verzamelt zich op het laagste punt, waar een aftapaansluiting is voorzien. Hierdoor kan de olie ofwel worden afgevoerd naar een verzamelbak, ofwel teruggevoerd worden naar de machine.

De LUTEC P air cleaner heeft een uitstekende werking en vergt bovendien maar zeer weinig onderhoud. Daarnaast is het filter eenvoudig te plaatsen. Plaatsing gebeurt ofwel direct op de machine ofwel door middel van een staander vlak ernaast.

Kenmerken olienevelfilter Air Cleaner P

  • Laag energieverbruik
  • Herbruikbare elementen
  • Effectiviteit 99,97%
  • Voorzien van drukmeter
  • Compact ontwerp
  • Actief kool (optioneel)

Gerelateerde producten

Mobiel geurfilter Vacumat

Mobiel geurfilter Vacumat

Bekijk product
CCM industriële filterinstallatie

CCM industriële filterinstallatie

Bekijk product
Mobiel lasrookfilter SRF K

Mobiel lasrookfilter SRF K

Bekijk product

Meer weten over de LUTEC P air cleaner? Neem nu contact op.

Ga naar contact