Airco's voor de industrie
Airco's voor de industrie

Een aangenaam binnenklimaat is beter!

Airco's voor de industrie

Een aangenaam binnenklimaat is beter. Voor de productiviteit van de mensen die er werken, voor het behoud van het machinepark én voor het kwalitatief beste eindproduct.

Kwaliteit en betrouwbaarheid zijn belangrijk. Zeker in de industrie!

De Heavy Industrie Airco’s koelen perfect kleinere tot middelgrote industriële ruimtes. In combinatie met de juiste luchtverdeling is een gelijkmatige koeling gegarandeerd. In de warmtepomp uitvoering bieden ze tevens een duurzame wijze van verwarmen.

Airco of warmtepomp?

Zowel een airco als een warmtepomp haalt zijn energie uit de buitenlucht. Daardoor vormen ze een duurzaam alternatief voor conventionele apparaten, zoals een gasgestookte cv-ketel.

Zelfs bij lagere temperaturen zijn airco’s en warmtepompen in staat energie uit de lucht te onttrekken en om te zetten in energie. Afhankelijk van zijn rendement genereert een warmtepomp uit 1 kWh elektriciteit 3 tot 5 kWh energie.

Het grote verschil tussen een lucht-lucht airco en een lucht-lucht warmtepomp is dat een airco alleen zorgt voor koeling. Een warmtepomp biedt de mogelijkheid om de werking om te draaien: koelen én verwarmen dus. Zo creëert u zomer en winter een aangenaam binnenklimaat.

Airco of warmtepomp?

Anticiperen op de toekomst

De zomers in Nederland worden steeds warmer. De behoefte aan koeling binnen de industrie neemt dientengevolge toe. Daarnaast worden gebouwen ook nog eens steeds beter geïsoleerd. Het gevolg is dat de intern gegenereerde warmte – bijvoorbeeld door het machinepark - ook binnen blijft hangen.

Met de kwalitatieve lucht-lucht airco’s en warmtepompen die LUTEC toepast is een gelijkmatige koeling gegarandeerd. De gevoelige temperatuursensoren peilen voortdurend de omgeving en passen de lucht- en temperatuurstroom hierop aan. Het systeem ‘wacht’ dus niet tot er een bepaalde temperatuur wordt bereikt om in actie te komen. 

Anticiperen op de toekomst

Alle seizoenen een perfecte klimaatbeheersing

Met de hyper inverter regeling wordt de ingestelde temperatuur nog sneller en efficiënter bereikt. Afhankelijk van het gekozen type kan een warmtepomp ook (bij)verwarmen. Ook bij extreme koude buiten, tot wel 15 graden onder nul.

Alle seizoenen een perfecte klimaatbeheersing

Drie voordelen van de Heavy Industry Airco's

Comfortabel

Het hele jaar de juiste, constante temperatuur en luchtvochtigheid.

Dàt zorgt voor een prettige werkomgeving. Bovendien is het beter voor het behoud van het machinepark en de kwaliteit van het eindproduct.

Energiezuinig

En voordelig in gebruik.

Zeker in het voor- en najaar kunnen hoge energiebesparingen worden gerealiseerd.

Geluidsarm

Comfort is van diverse factoren afhankelijk.

Met geluidsniveaus tussen de 19 en 43dB(A) zijn deze airco's zelfs stiller dan het geluid dat een normaal gesprek tussen twee mensen oplevert!

Dit zijn de verschillende airco's

(Multi) split airco


De split airco en de multi-split airco worden veelal toegepast in de woningbouw en de utiliteit.


De split airco bestaat uit een binnen- en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn. Binnen wordt de warmte opgenomen en naar buiten afgevoerd door de buitenunit. De multi-split airco bestaat uit meerdere binnenunits die aangesloten worden op één buitenunit.


Satelliet airco

De satelliet airco is zeer geschikt voor industriële omstandigheden.


Esthetisch gezien is dit een mooie oplossing. Dit aircosysteem is volledig weg te werken. De geconditioneerde lucht wordt verplaatst via kanalen en roosters in het plafond voor de perfecte luchtverdeling.

Het binnendeel van de satellietmodellen wordt vaak gecombineerd met een airsock voor een nog betere luchtverdeling. Het ingebouwde filtersysteem zorgt voor schone lucht.

Dit zijn de verschillende airco's

Subsidieregelingen

De meeste warmtepompen komen in aanmerking voor de EIA-subsidieregeling. De Energie Investerings Aftrek. Hiermee kunt u een percentage van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting. 

Daarnaast biedt de overheid voor het verduurzamen van uw productieproces diverse andere subsidiemogelijkheden. Zo zijn er nog de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) en de Milieu Investerings Aftrek (MIA).

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om subsidie te krijgen op uw investering? Lees dan verder in onze kennisbank.

Subsidieregelingen

Laat u goed adviseren

Koeling is van groot belang in bedrijfshallen, fabrieken, opslagruimten en magazijnen. Bovendien verwacht u een voordelige investering en minimale onderhoudskosten.

Welke oplossing voor u het meest geschikt is, ligt helemaal aan uw situatie. Airconditioning, warmtepomp, chillers of toch adiabatische koeling? Kies zorgvuldig en laat u goed adviseren. 

Laat u goed adviseren

Een persoonlijk advies op maat

Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de voordelen, investeringen en gebruikskosten. Wij vertellen u hierover graag meer en laten u met trots onze projectvoorbeelden zien.

Raadpleeg vrijblijvend onze adviseurs!

Airco's in industriële projecten

Voor het welzijn van de medewerkers

WILA

Adiabatische koeling in combinatie met verdringingsventilatie.

Energiezuinige oplossing

Kornelis, Caps & Closures

Duurzame klimaatbeheersing in spuitgiet omgeving

Koelen en energie terugwinnen

Pillen Group

Klimatisering CNC hal