Luchtbehandelingskasten voedingsmiddelenindustrie
Luchtbehandelingskasten voedingsmiddelenindustrie

Luchtbehandelingskasten voor de voedingsmiddelenindustrie

Lucht- en klimaattechniek binnen de voedingsmiddelenindustrie

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan het binnenklimaat in productieomgevingen. Met name wanneer u actief betrokken bent in de productie van voedingsmiddelen, staan hygiëne en voedselveiligheid hoog in het vaandel. Het is van groot belang dat lucht-en klimaatsystemen en bijbehorende luchtbehandelingskasten binnen de productielocaties op orde zijn.

LUTEC is al jaren innovatief en vooruitstrevend in het ontwikkelen en ontwerpen van lucht-en klimaatsystmen binnen de voedingsmiddelenindustrie (FMCG). Een optimaal werkend klimaatsysteem met goede luchtbehandelingskasten resulteert namelijk niet alleen in betere hygiëne, maar ook in een veilige, schone en prettiger werkklimaat. Hierdoor ontstaat er een hoogwaardige omgeving, voor een beter eindproduct en renderen mens en machines optimaal.

Specialist op het gebied van luchtbehandeling

LUTEC luchttechniek is een specialist op het gebied van luchtbehandelingskasten. Sinds dag en dauw, ontwerpt en installeert LUTEC luchtbehandelingskasten in de industrie, om enerzijds een goed werkklimaat voor de werknemers te waarborgen en/of te verbeteren en anderzijds goede luchtkwaliteit voor het productieproces. De kasten worden opgebouwd uit 70 mm dikke, geïsoleerde en versterkte panelen, welk zijn getest en beproeft op hun mechanische, fysische en thermische eigenschappen. De panelen zijn voorzien van een uitermate duurzame beschermlaag en schimmel-bacterie werend. Bovendien zijn de panelen vuilafstotend en sterk tegen krassen, deuken en slijtage. Verder is de binnenzijde van de kast volledig vlak uitgevoerd. Aan de binnenzijde zijn dan ook geen hoekprofielen, sloten of schroeven aanwezig. Hierdoor is de kast eenvoudig te reinigen. Door de kunststofuitvoering is corrosie eveneens uitgesloten.

Specialist op het gebied van luchtbehandeling

Luchtbehandelingskasten van LUTEC

Luchtbehandelingskasten binnen de voedingsmiddelenindustrie moeten voldoen aan bepaalde kenmerken. Immers; de luchtkwaliteit in deze sector is cruciaal voor de kwaliteit van de producten. Per specifieke situatie moeten de meest optimale luchtcondities gerealiseerd worden. Houdbaarheid producten, juiste arbeidsproductiviteit en juiste condities voor ingrediënten dienen gegarandeerd te worden. Daarbij is ook een hygiënisch ontwerp van groot belang.

Luchtbehandelingskasten van LUTEC

Een schone en gezonde werkomgeving dankzij luchtbehandelingskasten van LUTEC

Met onze luchtbehandelingskasten, bent u verzekerd van een gezond en schoon werkklimaat in uw productieomgeving. Tevens zijn de kasten leverbaar in een grote variatie van afmetingen en uitvoeringen en ontwerpen wij deze gericht op de omgeving en klantspecifiek. Er zijn veel fabrieken die op elkaar lijken, maar toch wel uniek op zich zelf.

Afhankelijk van uw situatie en toepassing, maken we samen keuzes uit verschillende mogelijkheden; denk o.a. warmte-terug-winning, verwarming, koeling, ventilatie, filtering en nog veel meer.

Een schone en gezonde werkomgeving dankzij luchtbehandelingskasten van LUTEC

LUTEC biedt maatwerk aan voor elke specifieke situatie

LUTEC biedt geen standaard oplossingen, maar maatwerk. Dit vergt uiteraard een gedegen aanpak. Wij voeren een onderzoek uit en zullen alles inmeten. Zodat wij een inzicht hebben en u een passend advies voor de luchtbehandelingskasten kunnen geven. Uiteraard wordt alles in goed overleg besproken, zodat wij met een optimaal resultaat komen. We zullen daar waar nodig is met duurzame oplossingen komen en zullen u adviseren over eventuele subsidies.

Bent u actief in de voedingsmiddelenindustrie (FMCG) en bent u op zoek naar verhoging van de luchtkwaliteit in uw productieruimtes? Neem contact met ons op en onze adviseurs zullen u een passend advies geven op maat.

Neem vrijblijvend contact op!