Ontvochtigen
Ontvochtigen

Belang van ontvochtigen van lucht in productieruimtes

Vocht, niet alleen in huis erg ongewenst, maar zeker ook binnen industriële productieomgevingen kan vocht een bron van overlast vormen. Denk hierbij aan roest, condens, schade aan apparatuur, schimmelvorming en aantasting van de productkwaliteit. En wat te denken van de slechte invloed die een vochtige omgeving kan hebben op uw medewerkers. Schimmelsporen en bacteriën die ontstaan bij te hoge luchtvochtigheid, kunnen leiden tot gezondheidsklachten.

Het installeren van een ontvochtigingsinstallatie kan gelukkig een groot deel van deze overlast voorkomen. Diverse oplossingen, zoals adsorptie droging of een (industriële) luchtontvochtiger, helpen u een hogere output te realiseren, uw productkwaliteit te optimaliseren en een beter werkklimaat voor uw medewerkers te creëren.

Belang van ontvochtigen van lucht in productieruimtes

Beheersen van relatieve luchtvochtigheid

Met een ontvochtigingsinstallatie voor uw productieruimte houdt u de relatieve luchtvochtigheid onder controle. Dit is het percentage waterdamp dat zich in de lucht bevindt ten opzichte van de maximale hoeveelheid waterdamp. Is dat percentage te hoog, dan kunnen de eerder omschreven problemen ontstaan. Overigens kan ook een te lage luchtvochtigheid overlast veroorzaken.  

Beheersen van relatieve luchtvochtigheid